Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
x

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΓΙΑ 90 ΗΜΕΡΕΣ

Θα εκδίδονται υπηρεσιακά σημειώματα για παράταση μέχρι 90 ημέρες της προσωρινής απασχόλησης μετακαλούμενων πολιτών στην εποχική αγροτική οικονομία.

Κοινή υπουργική απόφαση για την παράταση προσωρινής απασχόλησης εργατών γης για επιπλέον 90 ημέρες αναμένεται να εκδώσουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, σε συνεργασία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, μετά από διαβούλευση με τον πρόεδρο της ΕΘΕΑΣ Χρήστο Γιαννακάκη, και τα συναρμόδια υπουργεία.

Για την έκδοσή της απαιτείται μόνο υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη, φωτοαντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας ή του διαβατηρίου του ίδιου και του εργαζόμενου που θα υποβάλλονται στην κατά τόπο αρμόδια Διεύθυνση Αλλοδαπών ή στη Διεύθυνση Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας έως και 15ημέρες από την λήξη της αρχικής περιόδου ισχύος της επιτρεπόμενης διάρκειας διαμονής του εργαζόμενου.

Με αυτή τη διαδικασία θα εκδίδονται υπηρεσιακά σημειώματα για παράταση μέχρι 90 ημέρες της προσωρινής απασχόλησης μετακαλούμενων πολιτών στην εποχική αγροτική οικονομία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ