Skip to main content

Παρατυπίες με εμβολιασμούς: Πυρ Τσαβλή κατά Ζέρβα για την καρατόμηση

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης εξαπολύει πυρά κατά του δημάρχου - «Δεν παραιτούμαι, ας με διαγράψουν από τη δημοτική ομάδα»

Αιχμηρή ανάρτηση με ευθείες βολές κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, για τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες σχετικά με παρατυπίες σε εμβολιασμούς έκανε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής, τον οποίον ο κ. Ζέρβας ζήτησε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.

«Σε αυτήν την πόλη, οι προσωπικές σας φιλοδοξίες δεν μπορούν να είναι πάνω από τη δικαιοσύνη και την ηθική» γράφει ο κ. Τσαβλής απευθυνόμενος στον δήμαρχο, λέγοντας πως «σαν άλλος Λουδοβίκος 14ος αποφασίσατε και διατάξατε την παραίτησή μου από Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου επικαλούμενους λόγους ήθους».

«Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα αφήσω κανέναν να αμφισβητήσει την ηθική μου, την οποία έχω αποδείξει στην επιστημονική, την κοινωνική αλλά και στην πολιτική μου ζωή» προσθέτει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσαβλής θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αύριο, Σάββατο, στις 13.00, στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, για να ακουστούν και να ειπωθούν, όπως αναφέρει, όλες οι αλήθειες.

Υπενθυμίζεται πως μετά από καταγγελίες για παρατυπίες σε εμβολιασμούς σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας απάλλαξε των καθηκόντων τους τόσο τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου όσο και την αντιδήμαρχο Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου, ενώ για το ίδιο ζήτημα η Νέα Δημοκρατία ανέστειλε την κομματική τους ιδιότητα. Για το ίδιο θέμα διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δρόσου Τσαβλή:

«Ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της Ελλάδας, ο Αριστοτέλης ο Μακεδόνας, έμεινε στην ιστορία και ενέπνευσε όλους τους σύγχρονους φιλοσόφους για την Ηθική.  

Πολλούς αιώνες μετά, ο Γιάννης Ρίτσος έγραψε για τον Ήλιο της Δικαιοσύνης.

Γι’ αυτό κ. Δήμαρχε, σε αυτήν την πόλη, οι προσωπικές σας φιλοδοξίες δεν μπορούν να είναι πάνω από τη δικαιοσύνη και την ηθική.

Σαν άλλος Λουδοβίκος 14ος αποφασίσατε και διατάξατε την παραίτησή μου από Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου επικαλούμενους λόγους ήθους.

Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα αφήσω κανέναν να αμφισβητήσει την ηθική μου, την οποία έχω αποδείξει στην επιστημονική, την κοινωνική αλλά και στην πολιτική μου ζωή.

Θα χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα για να λάμψει η αλήθεια.

Τελειώσανε στην Θεσσαλονίκη οι μέρες όπου ο 3ος όροφος του Δημαρχιακού Μεγάρου θα παίζει τον ρόλο του άμεμπτου κριτή και του θεματοφύλακα της “δήθεν νομιμότητας” στις ζωές μας.

Γι’ αυτό καλώ αύριο το πρωί στη 1.00  μμ στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, με τα προβλεπόμενα μέτρα, συνέντευξη τύπου για να ακουστούν και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες».

«Δεν παραιτούμαι, ας με διαγράψουν»

Η οργή του κ. Τσαβλή για την απόφαση του δημάρχου ήταν έκδηλη και σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, όπου κατέστησε σαφές ότι δεν θα παραιτηθεί από τη θέση του.

«Δεν παραιτούμαι από τη θέση του προέδρου, και για να με καθαιρέσουν από τη θέση πρέπει πρώτα να με διαγράψουν από την δημοτική ομάδα, η θητεία μου λήγει στις 6 Νοεμβρίου», ξεκαθάρισε και υποστήριξε ότι «δεν έγινε τίποτα παράνομο, ούτε τίποτα ανήθικο, εγώ δεν γεννήθηκα πρόεδρος ή βουλευτής, πήγα στην παράταξη Ζέρβα και όχι στην επίσημη κομματική παράταξη του Νίκου Ταχιάου που ήταν φυσικός μου χώρος, από ρομαντισμό, γιατί τον πίστεψα, στην παράταξη έχω εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς και είμαι πρόεδρος επειδή με ψήφισαν οι συνάδελφοί μου δημοτικοί σύμβουλοι».