Skip to main content

«Πάρε με όταν φθάσεις»: Μπαράζ καταλήψεων και αποχών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας

Η τραγωδία στα Τέμπη πυροδοτεί κύμα καταλήψεων σε όλη η χώρα - Η εικόνα στην Κεντρική Μακεδονία

Σε συμβολικές καταλήψεις αλλά και αποχές προχωρούν σήμερα, ημέρα που συγγενείς πολλών θυμάτων λένε το τελευταίο αντίο στους αγαπημένους τους, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Κεντρικής Μακεδονίας μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη,

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Πυλαίας έχουν αναρτήσει πανό με τη σπαραχτική φράση «... πάρε με όταν φτάσεις» και προχώρησαν σε κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν όταν δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στην περιοχή του Ευαγγελισμού, κοντά στα Τέμπη, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες. Παράλληλα, υπό κατάληψη τελούν, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, και το 1ο και 2ο ΓΕΛ Ευόσμου καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, σε κατάληψη προχώρησαν και μαθητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, του ΓΕΛ Γουμένισσας στο Κιλκίς, ΓΕΛ Αρναίας στη Χαλκιδική και το ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς στην Πιερία.

Αποχές και σε αρκετά σχολεία

Από τα μαθήματά τους αποφάσισαν να απέχουν και μαθητές στους Αμπελόκηπους, σε δύο σχολεία της Πιερίας, στην Έδεσσα αλλά και στη Χαλκιδική.