Skip to main content

Μητέρα και κόρη από τη γειτονιά συμμετείχαν στο έγκλημα στον Εύοσμο

Οι δύο γυναίκες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης ενώ ο τρίτος εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής.

Μία ολόκληρη... παρέα, εκ των οποίων, μία μητέρα με την κόρη της - γειτόνισσες του θύματος, εμπλέκονται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 52χρονου (τότε) Έλληνα που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2017 στην περιοχή του Ευόσμου και εξιχνιάστηκε προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε σε σχετική παρουσίαση της ΕΛΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο, για την υπόθεση συνελήφθησαν από δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης 37χρονος Έλληνας, 39χρονη γυναίκα και η 21χρονη κόρη της, σε βάρος των οποίων καθώς και σε βάρος ένας 30χρονου αλλοδαπού συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία και ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, το βράδυ της 02/03-04-2017 μετέβησαν σε μονοκατοικία στην περιοχή του Ευόσμου όπου διέμενε ο 52χρονος με τον 78χρονο πατέρα του και την 49χρονη αδερφή του και με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του ηλικιωμένου, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, οι δύο άνδρες κατάφεραν χτυπήματα με αντικείμενο μεγάλης επιφάνειας στο κεφάλι και στον θώρακα του 52χρονου, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Οι δύο γυναίκες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης ενώ ο έτερος ημεδαπός εντοπίσθηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού τους.