Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΑ: ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Το δάνειο χορηγήθηκε σε τρεις ρουμανικές εταιρείες, την Black Sea Oil & Gas Α.Ε., την Petro Ventures Resources S.R.L και την Gas Plus Dacia S.R.L.

Η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) χορήγησε δάνειο 15 εκατομμυρίων ευρώ για το Εργο Παραγωγής Αερίου Midia (MGD).

Το Εργο Midia αφορά στην ανάπτυξη των πεδίων φυσικού αερίου Ana και Doina στα ανοικτά της Ρουμανίας. Το δάνειο χορηγήθηκε σε τρεις ρουμανικές εταιρείες, την Black Sea Oil & Gas Α.Ε., την Petro Ventures Resources S.R.L και την Gas Plus Dacia S.R.L.

Η χρηματοδότηση της ΤΕΑΕΠ για το έργο MGD αποτελεί μέρος ενός υφιστάμενου χρηματοδοτικού πακέτου από διεθνείς και ρουμενικές τράπεζες, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η Credit Agricole, η Societe Generale, η Banca Comerciala Romana, η Raiffeisen Bank International και η BRD Group Societe Generale.

Ως η πρώτη μονάδα παραγωγής φυσικού αερίου που κατασκευάζεται μετά το 1989 στη ρουμανική Μαύρη Θάλασσα, το έργο θα διαφοροποιήσει τις πηγές εφοδιασμού με φυσικό αέριο στη χώρα.

«Είμαστε ευτυχείς που είμαστε μέρος του έργου αυτού που θα βοηθήσει τη Ρουμανία να αξιοποιήσει τα υπεράκτια αποθέματά της για να προωθήσει πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις και να ενισχύσει την ανταγωνιστική φυσική υποδομή της χώρας. Ελπίζουμε ότι το δάνειό μας θα δημιουργήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες για τοπικούς επιχειρηματίες και θα παρέχει μακροπρόθεσμη ροή εσόδων για τη χώρα », δήλωσε ο Ντμίτρι Πάνκιν, Πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ