Skip to main content

Παρευξείνια Τράπεζα: Δάνειο 50 εκατ. για νοσοκομείο στην Τουρκία

Η Παρευξείνια Τράπεζα συμμετέχει με δάνειο σε μια μεγάλη επένδυση στον τουρκικό τομέα υγείας, ύψους προϋπολογισμού 372 εκατ. ευρώ.

H Tράπεζα Εμπορίου & Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου ενέκρινε δάνειο 50 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και λειτουργία μεγάλου έργου στο τομέα της υγείας, στη κεντρική Τουρκία και συγκεκριμένα για το Konya Karatay Integrated Health Campus.

Το δάνειο χορηγήθηκε στο «ATM Sağlık Konya Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi», ένα φορέα ειδικού σκοπού που λειτουργεί βάσει του μοντέλου των συνεργασιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Το project που χρηματοδοτεί η ΤΕΑΕΠ έχει συνολικό προϋπολογισμό 372 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται και από άλλες αναπτυπτυξιακές Τράπεζες, όπως την ΕΒRD, την Αναπτυξιακή Ισλαμική Τράπεζα, αλλά και εμπορικές Τράπεζες- UniCredit και Siemens Bank.

Επιπλέον σημειώνεται ότι είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος, ύψους 10 δισ δολαρίων, της τουρκικής κυβέρνησης, το οποίο, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, στοχεύει στη δημιουργία 30 νέων ιατρικών κέντρων/νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, συνολικής δυναμικότητας 26.000 νέων κλινών και πλέον.