Skip to main content

«Παρέλαση» ξένων υπουργών Εξωτερικών από την Αθήνα

Με βάση τον έως τώρα προγραμματισμό, η αρχή θα γίνει από τον Γάλλο υπουργό των Εξωτερικών, που έρχεται στις 29 – 30 Ιουνίου.

Αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με τα Σκόπια, θα πρέπει να αναμένεται «παρέλαση» ξένων, υψηλόβαθμων, πολιτικών στην Αθήνα. Ως ένα είδος επιβράβευσης του κ. Αλέξη Τσίπρα, λένε όσοι γνωρίζουν.

Με βάση τον έως τώρα προγραμματισμό, η αρχή θα γίνει από τον Γάλλο υπουργό των Εξωτερικών, που έρχεται στις 29 – 30 Ιουνίου. Κατά πάσα πιθανότητα, θα ακολουθήσει αρχές Ιουλίου ο Αμερικανός ομόλογός του, ο οποίος θα βρίσκεται στην Ευρώπη για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ κι εξέφρασε την επιθυμία, αν το πρόγραμμα του του το επιτρέψει να έρθει και στη χώρα μας. Τέλος, δεν θα πρέπει να κάνει εντύπωση σε κανέναν αν στο μεσοδιάστημα έρθει και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, στη Μόσχα, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, προετοιμάζει την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού εκεί, προσεχώς. Πιθανότατα κάποια ημερομηνία πολύ κοντά στο τελικό του Μουντιάλ της Μόσχας, για να τον παρακολουθήσει ο... κ.Τσίπρας.