Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
x

ΜΕΤΡΟ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η... ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΝΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ (VID)

Η απομάκρυνση του γερανού θα απελευθερώσει ζωτικό χώρο ο οποίος θα αποκατασταθεί με στόχο να παραδοθεί προς χρήση στους πεζούς πριν από τις γιορτές.

Παρελθόν θα αποτελεί μέχρι αύριο ο γερανός που βρίσκεται επί σειρά ετών στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης στην Αγίας Σοφίας, καθώς ειδικά συνεργεία πραγματοποίησαν εργασίες αποσυναρμολόγησής του από το πρωί της Τρίτης.

Σημειώνεται ότι ο γερανός είναι 47 μέτρα και βρίσκεται στον σταθμό από το 2016, ενώ το εργοτάξιο στήθηκε τον Μάιο του 2007. 

Η διαδικασία απομάκρυνσης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Τετάρτη, γίνεται στο πλαίσιο παρεμβάσεων της Αττικό Μετρό με σκοπό να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό την κατάληψη δημόσιου χώρου πέριξ των εργοταξίων στους σταθμούς.

Όπως είχε σημειώσει σε ανάρτησή του στις 16 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, το πεζοδρόμιο της οδού Εγνατίας στο ύψος του εργοταξίου, θα παραδοθεί αποκατεστημένο στην τελική του μορφή, ενώ θα επιχειρηθεί και η αντικατάσταση των πετασμάτων ώστε να αποκατασταθεί όσο είναι δυνατόν η θέα των καταστημάτων.

Μάλιστα, σήμερα Τρίτη απομακρύνθηκε το μεγαλυτερο μέρος από τις λαμαρίνες του εργοταξίου στη θέση των οποίων τοποθετήθηκε διάφανο πλέγμα, γεγονός που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των καταστηματαρχών της περιοχής.

Η απομάκρυνση του γερανού θα απελευθερώσει και άλλο ζωτικό χώρο ο οποίος θα αποκατασταθεί με στόχο να παραδοθεί προς χρήση στους πεζούς πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Λίγο πριν από τις γιορτές σχεδιάζεται να φύγουν και οι λαμαρίνες οι οποίες θα αντικατασταθούν από διάφανα συρμάτινα πλέγματα, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των καταστηματαρχών της περιοχής.

 

 

 

Όπως είχε γράψει η Voria.gr ανάλογες παρεμβάσεις πρόκειται να γίνουν το προσεχές διάστημα και στο σταθμό του μετρό στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρι). Αμέσως μετά το νέο έτος σχεδιάζεται να απελευθερωθεί το πεζοδρόμιο το οποίο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του εργοταξίου, στη συμβολή της Εγνατίας οδού με τις οδούς Λαγκαδά και Ορφέως. Είναι ένα τμήμα που έχει εμπορικά καταστήματα τα οποία έχουν υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά από τη λειτουργία του εργοταξίου τα τελευταία χρόνια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ