Skip to main content

Παρέλυσε ο δημόσιος τομέας

Ικανοποιητική κρίθηκε η συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, η οποία εκτιμάται ότι υπερβαίνει το 67%. Ειρηνικά ολοκληρώθηκαν οι δυο πορείες στη Θεσσαλονίκη.
Ρολά κατέβασε σήμερα ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στη κυβερνητική πολιτική και το Μνημόνιο. Ικανοποιητική κρίθηκε η συμμετοχή στην απεργία, η οποία εκτιμάται ότι υπερβαίνει το 67%, σύμφωνα με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Στη Θεσσαλονίκη ειρηνικά ολοκληρώθηκαν οι δυο πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης.  Σε συμβολικό αποκλεισμό του Διοικητηρίου προχώρησαν  δημόσιοι υπάλληλοι, μέλη της ΕΔΟΘ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ. «Λέμε, όχι στο νέο «φτωχολόγιο», όχι στην κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 250 άτομα μέλη της «Πρωτοβουλίας Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και με πορεία κατευθύνθηκαν και εκείνοι στη Γ. Γραμματεία Μακεδονίας- Θράκης. Περίπου 500 άτομα συμμετείχαν στην συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ και των Προέδρων των Ομοσπονδιών κατέθεσε το απεργιακό ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.

«Οι συνδικαλιστές στο δημόσιο τομέα δε θα μπουν σε διάλογο για το νέο μισθολόγιο, αν δεν υπάρξει αποκατάσταση των απωλειών που έφερε η κυβερνητική πολιτική κατά το 2010, αν δεν υπάρξει σεβασμός στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αν δεν παρουσιαστεί συγκεκριμένη και κοστολογημένη πρόταση από τη μεριά της κυβέρνησης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, το προσωπικό των Ταμείων, δάσκαλοι και καθηγητές. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ προβλήματα θα υπάρξουν και στα αεροδρόμια, λόγω της στάσης εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.