Skip to main content

Παρέμβαση Κιλτίδη για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Δειγματοληπτικό έλεγχο για να λειτουργήσει σωστά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ζήτησε με παρέμβαση του ο βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης κατά την διάρκεια της συζήτησης του σχετικού Νομοσχεδίου.
Δειγματοληπτικό έλεγχο για να λειτουργήσει σωστά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση ζήτησε με παρέμβαση του ο βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης κατά την διάρκεια της συζήτησης του σχετικού Νομοσχεδίου.

«Από την αρχή που εμφανίστηκε το πρόβλημα τουλάχιστον από την κυβέρνηση τη δική σας, θέλοντας να συμβάλλω θετικά σας είπα: Ένα κάντε, ένα. Και αν θέλετε νομοθετική εξουσιοδότηση να σας τη δώσουμε. Δειγματοληπτικό έλεγχο. Διότι πάντοτε το πρόβλημα στην ελληνική δημόσια διοίκηση από τότε που αποσαρθρώθηκε, στην κυριολεξία διαλύθηκε εδώ και ένα τέταρτο αιώνος, εδώ και εικοσιπέντε χρόνια ήταν αυτό. Δηλαδή ότι δεν έχουμε υπαλλήλους, δεν έχουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς, που υπάρχουν βεβαίως, αλλά δεν μπορούν να υπηρετήσουν την αναγκαιότητα και να φέρουν το ποθητό αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Κιλτίδης.

Ο βουλευτής κατά την παρέμβασή του αναφέρθηκε και στα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» και «Κοινωνική μέριμνα» ζητώντας μέριμνα ώστε να μην βρεθούν στο δρόμο οι 4.000 εργαζόμενοι των προγραμμάτων.

«Δεν μπορούμε όλοι να ομιλούμε για στοχευμένες κοινωνικές παρεμβάσεις, να έχουμε δύο προγράμματα που υπηρετούν αυτή τη στιγμή περί τις 120.000 ανήμπορων πολιτών, ό,τι πιο στοχευμένο υπάρχει και να ενεργούμε έτσι. Κάναμε προσπάθεια όλοι να τους δώσουμε και οχήματα, να βρίσκονται στις ομάδες- στόχο. Αυτές οι δύο δομές όμως, το πρόγραμμα της «Κοινωνικής Μέριμνας» και το «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι ό,τι πιο στοχευμένο έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία μετά την όποια εξέλιξη και τη συγκρότησή της. Έλεος! Είναι αδιανόητο 4.000 άνθρωποι περίπου που υπηρέτησαν αυτό το πρόγραμμα, υπηρετούντες 120.000 συνανθρώπους μας, όχι απλώς να βρεθούν στο δρόμο, αλλά να ακυρώσουν ό,τι σύγχρονο μπορεί να επιδείξει στην κοινωνική μέριμνα και φροντίδα η ελληνική πολιτεία».