Skip to main content

Παρέμβαση όταν κριθεί αναγκαίο, λέει η Λαγκάρντ

Το Ευρωπαΐκό Συμβούλιο θα αποφασίσει για τους τρόπους μιας πιθανής βοήθειας προς την Ελλάδα, «την ημέρα που αυτό θα είναι αναγκαίο», δήλωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας, Κριστίν Λαγκάρντ.
Το Ευρωπαικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για τους τρόπους μιας πιθανής βοήθειας προς την Ελλάδα «την ημέρα που αυτό θα είναι αναγκαίο», δήλωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας, Κριστίν Λαγκάρντ, τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές χώρες διαπραγματεύονται μια συναίνεση ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι η κ. Λαγκάρντ υπενθύμισε ότι οι υπουργοί Οικονομίας των χωρών της ευρωζώνης ενεργοποίησαν από τα μέσα Μαρτίου «τα τεχνικά στοιχεία και τα εργαλεία που θα επιτρέψουν, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, την υποστήριξη της Ελλάδας».

«Για τα υπόλοιπα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι αυτό που, την ημέρα που θα κριθεί αναγκαίο, θα ορίσει και θα επιλέξει την τεχνική λύση» πρόσθεσε η Κριστίν Λαγκάρντ, χωρίς να αναφερθεί στο χρονοδιάγραμμα και τους τρόπους, που θα χρησιμοποιηθούν για την πιθανή βοήθεια προς την Ελλάδα.