Skip to main content

Παρέμβαση Παπανδρέου για την ΕΛΒΟ ζητεί το ΕΚΘ

Την παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε η ΕΛΒΟ να μην αποτελέσει τον επόμενο κρίκο της αλυσίδας της αποβιομηχάνισης στη Β. Ελλάδα ζητεί με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς η δι

Την παρέμβαση της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού, κ. Γ.Παπανδρέου, ώστε η ΕΛΒΟ να μην αποτελέσει τον επόμενο κρίκο της αλυσίδας της αποβιομηχάνισης στη Β. Ελλάδα, και, να συνεχίσει απρόσκοπτα της λειτουργία της, ζητεί με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα η ΕΛΒΟ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που απειλούν την συνέχιση της ύπαρξης της. Η παντελής έλλειψη αναθέσεων προγραμμάτων την τελευταία πενταετία, η καθυστέρηση πληρωμών από το Ελληνικό Δημόσιο και η απροθυμία των Τραπεζών για περαιτέρω δανεισμό με εγγύηση του Δημοσίου δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραχθούν και αυτές οι υπάρχουσες παραγγελίες» αναφέρεται στην επιστολή.

Όπως αναφέρει το ΕΚΘ, η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλα κλειστά εργοστάσια – άλλους άνεργους, τη στιγμή μάλιστα που στην πόλη άλλες 10 επιχειρήσεις βρίσκονται στα πρόθυρα του κλεισίματος, χωρίς να υπολογίζονται οι μικρές επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα που κλείνουν καθημερινά και έχουν εκτινάξει την ανεργία στο 25%.