Skip to main content

Παρέμβαση πρωθυπουργού για την ΕΝΚΛΩ ζητεί ο Ψωμιάδης

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, έστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, με θέμα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία στην Κομοτ
Επιστολή στον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, έστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, με θέμα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (ΕΝΚΛΩ) στην Κομοτηνή και στη Νάουσα.

Στην επιστολή του, ο νομάρχης μεταφέρει την ανησυχία των εργαζομένων για την τύχη της επιχείρησης, «που κινδυνεύει να κλείσει, παρά τις κρατικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου».

Ο κ. Ψωμιάδης τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πλέον ζήτημα επιβίωσης», καθώς «παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 19 μήνες, ενώ αβέβαιο θεωρείται το μέλλον της επιχείρησης».

«Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΝΚΛΩ παραπονείται ότι, ενώ στο τέλος Μαΐου υπήρξαν οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για τη χρηματοδότηση-διάσωση της ΕΝΚΛΩ και υπογράφηκε η παροχή των σχετικών εγγυήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο, οι τράπεζες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το σχέδιο, οι εργαζόμενοι παραμένουν εδώ και 19 μήνες απλήρωτοι, ενώ αβέβαιο θεωρείται το μέλλον της επιχείρησης», αναφέρεται στην επιστολή.

Καταλήγοντας, ο κ. Ψωμιάδης ζητά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, «ώστε να αποφευχθεί – έστω και την ύστατη στιγμή - το κλείσιμο της επιχείρησης. Η πληγωμένη οικονομία της Βόρειας Ελλάδας δεν μπορεί να αντέξει ένα ακόμη λουκέτο».