Skip to main content

Παρέμβαση Σαρκοζί για την υπόθεση του ομίλου «L΄ Oreal»

Ο Γάλλος πρόεδρος υπερασπίστηκε τον υπουργό Εργασίας, κ. Ερικ Βερθ, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο «σύγκρουσης συμφερόντων» αναφορικά με την υπόθεση της κληρονόμου της L΄ Oreal.
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί βγήκε σήμερα στο «προσκήνιο» υπερασπιζόμενος τον υπουργό Εργασίας, κ. Ερικ Βερθ, ο οποίος χειρίζεται το θέμα της αλλαγής του καθεστώτος των συντάξεων, αλλά και κατηγορείται ότι είναι στο επίκεντρο «σύγκρουσης συμφερόντων» αναφορικά με την περίφημη υπόθεση της κληρονόμου του ομίλου «L΄ Oreal».

«Βεβαίωσε τον κ. Βερθ για την πλήρη εμπιστοσύνη του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις κινήσεις του για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος», δήλωσε ο εκπρόσωπος κ. Λυκ Σατέλ στο τέλος του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου, ως γνωστόν υπό την προεδρία του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Εργασίας είναι από τα προβεβλημένα στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος από τους πολύ βασικούς «άξονες» δράσης του δεύτερου μισού της πενταετίας του Νικολά Σαρκοζί στο προεδρικό μέγαρο.

Στην υπόθεση κληρονομιάς της 87χρονης Λιλιάν Μπετανκούρ της «L΄ Oreal» από την κόρη της, Φρανσουάζ, ο κ. Βερθ έλαβε θέση κι η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε στο κοινοβούλιο για «σύγκρουση συμφερόντων».