Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
x

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ

Στα άκρα φθάνει η μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης- μεταφορέων με την απόφαση για άμεση επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα κρίσιμοι τομείς της αγοράς.

Στα άκρα φθάνει η μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης- μεταφορέων με την απόφαση για άμεση επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων, προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα κρίσιμοι τομείς, όπως αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με  ανακοίνωση που ακολούθησε τη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής, η άρνηση των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης, πλήττει το κοινωνικό σύνολο και αντιμετωπίζεται άμεσα με τα ακόλουθα μέτρα:

- Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

- Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη, σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο, την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία κ.ο.κ).

- Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφ’ όσον χρειαστεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.

- Τα στοιχεία όλων των παραβατών διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικής δίωξης.

- Οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών.

Ρέππας: «Αποκλειστικοί υπεύθυνοι οι απεργοί»

«Από την πρώτη στιγμή επιδιώξαμε ουσιαστικό διάλογο με τους ιδιοκτήτες μεταφορείς που έχουν λάβει άδεια από το κράτος, προκειμένου να εκτελούν μια δημόσια υπηρεσία. Διατυπώσαμε ουσιαστικές και θετικές προτάσεις. Εξαντλήσαμε κάθε όριο καλής πίστης. Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα, προκειμένου να συμφωνήσουμε στο πως θα πάμε σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Ρέππας.

Όπως εξήγησε, μεταξύ των άλλων, διατυπώθηκαν προτάσεις για φορολογικές ρυθμίσεις με τις οποίες επιτευχθεί η απόσβεση της αξίας των αδειών που κατέχουν οι ιδιοκτήτες, προτάσεις για αναπτυξιακά κίνητρα και επιδοτήσεις, που θα συμβάλουν στην ομαλή ένταξη των μεταφορέων επαγγελματιών σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα, καθώς και την πρόταση για χορήγηση δωρεάν μίας ακόμη άδειας.

«Συναντήσαμε, όμως, δυστυχώς την άρνηση και μόνο, με πολλά υβριστικά συνθήματα», τόνισε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως «η Πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη. Η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη. Η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει. Και αυτοί που έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και το ελληνικό κράτος ας την αναλάβουν έστω και αυτήν τη στιγμή. Αλλιώς, είναι και παραμένουν οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη συνέχεια».A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ