Skip to main content

Παρεμπόριο και κορωνοϊός πλήττουν τις λαϊκές αγορές της Β. Ελλάδας

Παραγωγοί, έμποροι και επαγγελματίες ζητούν αντιμετώπιση ειδικά του προβλήματος του παραεμπορίου διότι δημιουργεί αλυσιδωτά ζητήματα.

Το παραεμπόριο και η οικονομική κρίση στα νοικοκυριά, που τα αναγκάζει σε υποκατανάλωση είναι τα δυο θέματα που απασχολούν έντονα αυτή την περίοδο όσους δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας των Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών της περιοχής, ο πρόεδρος, Άγγελος Δερετζής, αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος όχι μόνο εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, αλλά τα τελευταία χρόνια.

«Αρχικά η υγειονομική κρίση και πλέον ο κορωνοϊός έχουν κυριολεκτικά γονατίσει τη δυνατότητα των πολιτών να αγοράζουν τα απαραίτητα αγαθά. Δυστυχώς έχουμε βρεθεί ως κλάδος και ως κοινωνία σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση», ανέφερε ο κ. Δερετζής.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της καθημερινότητας των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές είπε ότι «το παραεμπόριο είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ζήτημα. Πρέπει οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κυρίως να αναλάβουν επιτέλους δράση, με περισσότερους ελέγχους».

Παρά τις διαρκείς εξορμήσεις των αρμοδίων οργάνων και τα μέτρα με την οριοθέτηση των πάγκων κτλ., το παραεμπόριο επανεμφανίστηκε στις λαϊκές αγορές και σύμφωνα με τους ανθρώπους των λαϊκών πλήττει πολύ σοβαρά τους νόμιμους επαγγελματίες, δημιουργώντας και προβλήματα ασφάλειας λόγω κορωνοϊού.

Την επόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθούν εκλογές στην Ομοσπονδία για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, που θα αναλάβει να τρέξει εκ νέου τα ζητήματα των λαϊκών αγορών, αφού υπάρχει πάντα και η ανασφάλεια τυχόν νέων μέτρων λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας.