Skip to main content

Παρέμβαση Δανιηλίδη για την ελλιπή αστυνόμευση στον δ. Νεάπολης-Συκεών

Η παρέμβαση του δημάρχου έρχεται μετά την αποκάλυψη του θέματος από την Voria.gr για την καταγραφή νέων περιστατικών εγκληματικότητας στη Νεάπολη

«Πάγιο και διαρκές αίτημα του δήμου μας, ιδιαίτερα μετά και την κατάργηση του Α.Τ. Νεάπολης, είναι η πλήρης ενίσχυση της αστυνόμευσης στα όρια ολοκλήρου του δήμου και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των συμπολιτών μας», είναι το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ο αγώνας συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Η παρέμβαση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών έρχεται μετά την αποκάλυψη του θέματος από την Voria.gr για την καταγραφή νέων περιστατικών εγκληματικότητας στα όρια του δήμου σε βάρος κατοικιών, καταστημάτων και επιχειρήσεων, θέμα το οποίο απασχόλησε χθες και τους επαγγελματίες της Νεάπολης σε ειδική σύσκεψη για το πρόβλημα της αστυνόμευσης.  
 
«Συμμεριζόμαστε πλήρως την αγωνία, τους φόβους και την ανησυχία των συμπολιτών μας επαγγελματιών που πηγάζουν από την σχεδόν ελλιπέστατη έως ανεπαρκέστατη αστυνόμευση ολόκληρου του δήμου. Είναι ένα καυτό πρόβλημα το οποίο εμείς αναδείξαμε και για την εξάλειψη του οποίου πιέζουμε εδώ και χρόνια την  Πολιτεία», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει σειρά επαφών με την ΕΛ.ΑΣ. για την προώθηση άμεσων λύσεων του έντονου αυτού προβλήματος.

Όπως τονίζει, «ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να επισημαίνει και να αναδεικνύει το πρόβλημα, και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαθιστά ή να αντικαθιστά την επίσημη συντεταγμένη Πολιτεία και τα όργανά της. Στο πλαίσιο αυτό ασκούμε δυναμικά και διεκδικητικά το ρόλο μας εδώ και χρόνια αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες προς την κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ, που αυτοί και μόνο αυτοί είναι υπεύθυνοι να δώσουν λύση στο πρόβλημα».

«Το έντονο πρόβλημα της αστυνόμευσης στο δήμο μας έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που δεν πάει άλλο. Όλοι γνωρίζουν ότι ο δήμος μας είναι ίσως ο μοναδικός που με τόσο σθένος και συνέπεια αγωνίζεται εδώ και χρόνια για την επίλυσή του, όχι μόνο ασκώντας πιέσεις στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αλλά καταθέτοντας ταυτόχρονα και υλοποιήσιμες προτάσεις, οι οποίες δυστυχώς  αγνοούνται επιδεικτικά. Ιδιαίτερα, δε, από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα σχέδια της Πολιτείας για κατάργηση του Α.Τ. Νεάπολης και της συγχώνευσής του με το Α.Τ. Συκεών, βγήκαμε δυναμικά τον Σεπτέμβριο του 2016 και τα καταγγείλαμε, τονίζοντας ότι η προωθούμενη απόφαση σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή που παραμένει το μεγάλο ζητούμενο. Μάλιστα καταθέσαμε και ολοκληρωμένες προτάσεις, θέτοντας το δήμο μας στη διάθεση της Πολιτείας και της ΕΛ.ΑΣ. για την ανεύρεση καλύτερης λύσης, με έμφαση στη στέγαση του νέου Α.Τ. σε κτίριο που θα πληροί όλες τις αυστηρές απαιτήσεις και σε σημείο που να εξυπηρετεί ευκολότερα και τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.

»Από την πρώτη στιγμή ήμασταν ριζικά αντίθετοι στην κατάργηση του Α.Τ. Νεάπολης και τη μεταφορά του στο επίσης ακατάλληλο κτίριο του Α.Τ. Συκεών. ‘‘Ετσιθελικά’’, όμως, η υπεύθυνη Πολιτεία προχώρησε στα σχέδιά της αγνοώντας τις φωνές διαμαρτυρίας του δήμου μας. Το ίδιο πράξαμε με διαδοχικές επιστολές προς τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης και τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., με τελευταία αυτή του Σεπτεμβρίου του 2017, ενώ είχε προηγηθεί και σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα η τελευταία επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε μια σχετική κινητοποίηση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., αντιπροσωπεία ανώτατων αξιωματικών της οποίας επισκέφθηκε το δήμο μας για την εξέταση του προβλήματος.

»Από τότε, παρά τις σχετικές δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν, ακόμη περιμένουμε τα σχέδια και τις απαντήσεις, με αποτέλεσμα –δυστυχώς- το μεγάλο πρόβλημα της αστυνόμευσης να παραμένει επί της ουσίας άθικτο. Αθετήθηκαν και ξεχάστηκαν ακόμη και οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που δόθηκαν στις αλλεπάλληλες συσκέψεις για άμεση ενίσχυση της αστυνόμευσης με επιπλέον μοτοσικλετιστές και περιπολικά. Παρόλα αυτά ο δήμος μας συνεχίζει τον αγώνα για την ικανοποίηση του μεγάλου στόχου που διεκδικεί, που δεν είναι άλλος από την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα ενισχύει την αστυνόμευση και θα αποκαθιστά το αίσθημα ασφαλείας των συμπολιτών μας», προσθέτει ο Σίμος Δανιηλίδης, και καταλήγει: «Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, είναι λυπηρό και άδικο να υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι -ενώ γνωρίζουν την απόλυτη αλήθεια- ‘‘κουνούν το δάκτυλο’’ προς την πλευρά της διοίκησης του δήμου, αντί να το στρέψουν προς την πλευρά της κυβέρνησης που είναι αυτή που αποφασίζει και είναι η μοναδική υπεύθυνη για την επίλυση του προβλήματος».