Skip to main content

Παρέμβαση ΕΛΑΣ στην Άνω Πόλη μετά τις καταγγελίες για οχλαγωγία και βανδαλισμούς

Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης αστυνομικοί αναπτύχθηκαν περιμετρικά και εντός της πλατείας Καλλιθέας, αποτρέποντας τη συγκέντρωση ατόμων

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση των κατοίκων στην πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, στην οποία περιέγραφαν με δραματικό τόνο την κατάσταση που επικρατεί τις βραδινές κυρίως ώρες από τις συναθροίσεις νεαρών ατόμων και τους βανδαλισμούς που προκαλούν, αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην περιοχή.

Διαβάστε: Σε απόγνωση οι κάτοικοι στην Άνω Πόλη - «Νεαροί βανδαλίζουν, ενοχλούν κάθε βράδυ»

Όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες που έστειλε κάτοικος της περιοχής στη Voria.gr, από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης αστυνομικοί αναπτύχθηκαν περιμετρικά και εντός της πλατείας, σχηματίζοντας έναν κλοιό περιφρούρησης για την αποτροπή μιας ακόμη βραδινής συγκέντρωσης.

Η παρέμβαση ήρθε μετά τις καταγγελίες των κατοίκων, οι οποίοι εδώ και αρκετά βραδιά γίνονται μάρτυρες αυτοσχέδιων υπαίθριων πάρτι, με μουσική και ποτά, μέχρι τα ξημερώματα.

Όπως αναφέρουν εκατοντάδες άτομα, 400-500, μαζεύονται, μετά τις 12 τη νύχτα, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, δημιουργούν μια απίστευτη οχλαγωγία, με μουσικές και φωνές και τις πρωινές ώρες αφήνουν πίσω τους σωρούς από σκουπίδια, σπασμένα μπουκάλια, και ακαθαρσίες ακόμη και μπροστά στις εισόδους των πολυκατοικιών τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γίνονται ακόμη και συμπλοκές μεταξύ τους ενώ και οι ίδιοι φοβούνται.

«Έρχονται από άλλες περιοχές, δεν μπορείς να βγεις στο μπαλκόνι, συγκεντρώνονται χούλιγκαν, φωνάζουν, μαλώνουν μεταξύ τους, βρίζονται», αναφέρει κάτοικος στη Voria.gr και συνεχίζει: «Επιτέλους ήρθε η αστυνομία και θα μπορέσουμε να κοιμηθούμε μετά από 15 ημέρες».

Άλλη κάτοικος επισημαίνει ότι η πλατεία είναι εδώ και χρόνια, τόπος συγκέντρωσης ατόμων, ωστόσο τώρα έρχονται και από άλλα μέρη με μηχανές, φορτωμένοι με προμήθειες.

Ο χώρος της γραφικής πλατείας, τα πεζούλια, οι στύλοι φωτισμού, τα παγκάκια και οι καλαίσθητες προσόψεις των σπιτιών, έχουν γεμίσει με συνθήματα και μουντζούρες.

Εκτός από την αστυνομική παρέμβαση, το πρωί της Τρίτης αλλά και από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα βρέθηκαν στην πλατεία και υπάλληλοι του δήμου, οι οποίοι καθάρισαν την πλατεία και τη γύρω περιοχή.