Skip to main content

Παρέμβαση Ελπιδοφόρου για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ

Θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε το όλο θέμα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και άμεσα, με την αρωγή του ιδίου.

Μήνυμα στον πατέρα του Παναγιώτη – Ραφαήλ, Γιώργο Γλωσσιώτη, απέστειλε την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, όντας βαθύτατα συγκινημένος από την περιπέτεια υγείας του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ και αφουγκραζόμενος την αγωνία της οικογένειας, της Ομογένειας και γενικότερα όλων των Ελλήνων, δηλώνει έμπρακτα το προσωπικό του παρών. Μάλιστα, ενημέρωσε προσωπικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τις προθέσεις του.

Θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε το όλο θέμα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και άμεσα, με την αρωγή του ιδίου, αλλά και της Ομογένειας. Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί δυνατή η μετάβαση του Παναγιώτη-Ραφαήλ σε κλινική της Βοστώνης για την εκεί νοσηλεία του.

«Έχω τη διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ότι εντός ολίγων ημερών θα έχει λύσει οριστικά το θέμα για να μπορέσει ο νεαρός ασθενής να λάβει την εγκεκριμένη στις ΗΠΑ ειδική γονιδιακή θεραπεία» αναφέρει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ο κ. Ελπιδοφόρος απευθύνεται στην οικογένεια με λόγια θερμά, εκφράζοντας την απόλυτη συμπαράστασή του και την αλληλεγγύη του. «Έχετε την απόλυτη συμπαράσταση και αγάπη όλων ημών. Στεκόμαστε όλοι αλληλέγγυοι στο πλευρό σας. Προσεύχομαι καθημερινά στον Θεό για την υγεία του υιού σας και την αίσια έκβαση του αγώνα, που, ως γονείς, με αξιοπρέπεια και γενναιότητα δίνετε» καταλήγει στο μήνυμά του.

Η ιστορία του Παναγιώτη - Ραφαήλ ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2018, όταν ήρθε στη ζωή και έδειχνε απολύτως υγιής. Σταδιακά, από τον δεύτερο μήνα της ζωής του και έπειτα, οι γονείς του, Ρία Μπακάλη και ο σύζυγός της Γιώργος Γλωσσιώτης, αντιλήφθηκαν υποτονία στα χέρια και στα πόδια του. Η διάγνωση ήρθε λίγο αργότερα και ήταν νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1. Πρόκειται για μία σπάνια, εκφυλιστική νόσο, που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής.

Από τότε, ο Παναγιώτης - Ραφαήλ δίνει καθημερινό αγώνα για να κατακτήσει και να διατηρήσει όσα οι υγιείς άνθρωποι θεωρούν δεδομένα, όπως για παράδειγμα ο έλεγχος κεφαλής. Η πάθηση είναι επιθετική και μέχρι πρότινος μη αναστρέψιμη.

Οι γονείς του όταν διαγνώστηκε η νόσος έδωσαν αγώνα για να βρουν θεραπεία. Ωστόσο, η οικογένεια πλέον έχει εναποθέσει τη μοναδική ελπίδα για την αντιμετώπιση της νόσου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Boston Children’s Hospital.

Το κόστος για μεταφορά στη Βοστώνη ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, ποσό δυσβάστακτο για την οικογένεια. Και ο χρόνος ζωής για το παιδί, απελπιστικά μικρός. Μόλις 6 μήνες, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του.

Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής ξεπερνά το 1,6 εκατομμύρια ευρώ και καθημερινά αυξάνεται μέσα από δωρεές, δράσεις που υλοποιούνται, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικούς αγώνες, αλλά και από απλούς κουμπαράδες που έχουν τοποθετηθεί σε καταστήματα και μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει το ποσό που επιθυμεί.