Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΣΡ ΖΗΤΑ Η ΕΣΗΕΜΘ ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ αποδοκιμάζει την παραχώρηση βήματος στον καταδικασμένο από τη Δικαιοσύνη Ηλία Κασιδιάρη από ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης.

Την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ζητεί η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης για εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης που φιλοξένησε τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη.

Καταδικάζοντας το περιστατικό, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει ότι «τέτοιες σκοτεινές περιοχές στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο απαιτούν δραστικές παρεμβάσεις από τους διευθυντές των μέσων Ενημέρωσης αλλά και από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο επιτέλους πρέπει να επιτελέσει τον ρόλο που του αναλογεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποδοκιμάζει την παραχώρηση βήματος στον καταδικασμένο από την Δικαιοσύνη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, από τον ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις.

«Παραγωγός» εκπομπής, ο οποίος κινείται τακτικά εκτός των ορίων οποιασδήποτε δεοντολογίας και προκαλεί τη δημοκρατική ευαισθησία των ακροατών, φιλοξένησε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 στην εκπομπή του τον Ηλία Κασιδιάρη επικαλούμενος ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον ίδιον. Στη συνέχεια του έδωσε τον λόγο και άνοιξε διάλογο μαζί του στον αέρα διατυπώνοντας κρίσεις για το ποιόν της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει επισημάνει και στο παρελθόν ότι τέτοιες σκοτεινές περιοχές στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο απαιτούν δραστικές παρεμβάσεις από τους διευθυντές των μέσων Ενημέρωσης αλλά και από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο επιτέλους πρέπει να επιτελέσει τον ρόλο που του αναλογεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ θα απευθύνει στο ΕΣΡ καταγγελία σχετικά με τη συγκεκριμένη εκπομπή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ