Skip to main content

Παρέμβαση έξι δημοτικών συμβούλων για τις απειλές κατά Αβαρλή

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κάλεσαν, με ανακοίνωσή τους, τη διοίκηση του δήμου «να διατυπώσει δημοσίως τη θέση της για το συμβάν».

Ανακοίνωση για τις απειλές που δέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αβαρλής, την Κυριακή, εξέδωσαν έξι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κάνουν λόγο για «απειλή κατά των θεσμικών οργάνων του δήμου».

«Οι απειλές που δέχθηκε, με ανώνυμο τηλεφώνημα, ο συνάδερφός μας δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αβαρλής την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, δεν αφορούν μόνο τον ίδιο και την οικογένειά του» αναφέρει η ανακοίνωση που προσυπογράφουν η Στέλλα Αβραμίδου,ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, η Μόνικα Αϊβάζογλου, ο Γιώργος Αρβανίτης, ο Ανδρέας Κουράκης και ο Εφραίμ Κυριζίδης.

«Συνιστούν απειλή κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης και των θεσμικών του οργάνων» σχολιάζουν οι σύμβουλοι και τονίζουν πως με αυτόν τον τρόπο «επιχειρείται να ασκηθεί εκφοβισμός, υπό την απειλή βίας, εναντίον αυτών οι οποίοι έχουν το καθήκον να ελέγχουν τις πράξεις και τις παραλείψεις των εκάστοτε διοικούντων, να διατυπώνουν τη γνώμη τους ελεύθερα και να αποφασίζουν κατά συνείδηση αποβλέποντας πάντα στην εξυπηρέτηση του κοινού δημοσίου συμφέροντος».

«Αυτά άλλωστε προβλέπονται από το Σύνταγμα και το Νόμο» επισημαίνουν και σχολιάζουν πως «η συμπαράστασή μας στον Γιώργο Αβαρλή είναι δεδομένη».

«Το σημαντικό από εδώ και πέρα είναι να εκδηλωθεί η πλήρης και ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στο πρόσωπό του και να αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες ώστε να θωρακισθούν οι διαδικασίες, να κατοχυρωθεί η διαφάνεια και να εμπεδωθεί η έννοια της χρηστής διοίκησης» υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση και καταλήγουν:

«Πρωτίστως προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να λειτουργήσει η Διοίκηση του Δήμου, η οποία οφείλει να διατυπώσει δημοσίως τη θέση της για το συμβάν».