Skip to main content

Παρέμβαση Φάμελλου για το κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη

Ανάστατοι είναι κάτοικοι περιοχών στον νομό Θεσσαλονίκης για το επαπειλούμενο κλείσιμο ταχυδρομείων. Τι επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη μεγάλη ταλαιπωρία που πρόκειται να υποστούν πολίτες στον νομό Θεσσαλονίκης με το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ επισήμανε με αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Οι δύο αναφορές που κατατέθηκαν αφορούν τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την επαπειλούμενη διακοπή λειτουργίας των καταστημάτων ΕΛΤΑ σε Βασιλικά και Ασπροβάλτα, και γενικότερα στην Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης..

Στην πρώτη αναφορά διαβιβάζεται η υπ’ αριθμ. 7/13-01-2020 επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Ασπροβάλτας του Δήμου Βόλβης για την πιθανή διακοπή λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ στην Κοινότητα Ασπροβάλτας και η από 14-01-2020 επιστολή του συλλόγου των υπαλλήλων ΕΛΤΑ Περιφερειακής Διεύθυνσης  Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας στην οποία εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την φημολογία που αναπτύσσεται για την άμεση διακοπή λειτουργίας καταστημάτων ΕΛΤΑ στην περιφέρειά τους. Στην δεύτερη αναφορά διαβίβασε την υπ’ αριθμ. 1/15-01-2020 απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Βασιλικών με την οποία  εκφράζεται η αντίθεση του Συμβουλίου στην φημολογούμενη διακοπή λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ στην περιοχή τους.

Συγκεκριμένα στην απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Βασιλικών αναφέρεται ότι το ενδεχόμενο κατάργησης του καταστήματος των ΕΛΤΑ Βασιλικών θα επιφέρει μια αλυσιδωτή δυσχέρεια, οικονομική επιβάρυνση, ταλαιπωρία των πολιτών, των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, στην οικονομία της τοπικής κοινωνίας σε μια χρονική περίοδο που ήδη η κοινωνία υποφέρει οικονομικά.
        
Στην επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Ασπροβάλτας σημειώνεται ότι το κατάστημα ΕΛΤΑ Ασπροβάλτας καλύπτει βασικές επικοινωνιακές ανάγκες και εξυπηρετεί περιοχή με μόνιμο πληθυσμό 4500 κατοίκων, που κατά τους θερινούς μήνες αυξάνονται στο δεκαπλάσιο. Πέραν δε των καθαρά ταχυδρομικών υπηρεσιών, εξυπηρετεί τις συναλλαγές των συνταξιούχων ΟΓΑ και αποτελεί σημείο πληρωμής των υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο και τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας (ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΝΦΙΑ-ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ κ.λ.π) καθώς και την αδελφότητα ΛΥΔΙΑ.
        
Στην επιστολή τους οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ διαμαρτύρονται έντονα για την έντονη φημολογία για το άμεσο κλείσιμο εντός της εβδομάδας 14 καταστημάτων αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και ζητούν από την Διοίκηση του οργανισμού να θέσει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο της για την στρατηγική αναδιάρθρωση του οργανισμού χωρίς να αιφνιδιάζει με κινήσεις πανικού τους πολίτες και τους εργαζομένους στα ΕΛΤΑ.

Ο Σωκράτης Φάμελλος υπογραμμίζει, προς τον υπουργό ότι αν τελικά διακοπεί η λειτουργία των ως άνω καταστημάτων θα έχει ως αποτέλεσμα την δυσχέρεια στην εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών αυτών και τον καλεί να επανεξετάσει το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Σημειώνεται, ότι σήμερα ο σύλλογος των υπαλλήλων ΕΛΤΑ Περιφερειακής Διεύθυνσης  Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας καταγγέλλει ότι η Διοίκηση προχώρησε σε απόλυση εργαζομένων χωρίς να μεριμνήσει για την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων στα οποία εργάζονται αυτοί.