Skip to main content

Παρέμβαση φοιτητών των ΕΑΑΚ στο γραφείο του πρύτανη του ΑΠΘ

Αποτέλεσμα της παρέμβασης ήταν ο πρύτανης να μην μπορέσει να παραστεί στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, σύμφωνα με όσα δήλωσε μέλος του Οργάνου.

Παρέμβαση στο γραφείο του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Περικλή Μήτκα έκανε σήμερα ομάδα περίπου σαράντα φοιτητών ζητώντας από τις πρυτανικές αρχές να ικανοποιηθούν μια σειρά από αιτήματά τους. Οι φοιτητές, μέλη των ΕΑΑΚ στην πλειονότητά τους, απαίτησαν από τον πρύτανη να παραστούν σε συνεδρίαση της Συγκλήτου προκειμένου να θέσουν εκεί το σύνολο των αιτημάτων τους.

Αποτέλεσμα της παρέμβασης των φοιτητών ήταν ο πρύτανης να μην μπορέσει να παραστεί στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr μέλος του Οργάνου.

«Μας ανακοινώθηκε από το προεδρείο ότι ομάδα φοιτητών παρεμπόδισαν τον πρύτανη να έλθει στη συνεδρίαση» ανέφερε ένας εκ των κοσμητόρων του ΑΠΘ.

Πηγή της πρυτανείας δήλωσε στη Voria.gr ότι πράγματι, σήμερα γύρω στις 11 το πρωί ομάδα φοιτητών ζήτησαν να συναντηθούν με τον πρύτανη, όπως και έγινε. Σύμφωνα με την ίδια πηγή «η συνάντηση έγινε στο χώρο έξω από το γραφείο του κ. Μήτκα και αφορούσε ζητήματα φοιτητικής μέριμνας (Λέσχη, Εστίες κ.λπ.) τα οποία τίθενται κάθε χρόνο, αμέσως μετά την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς». Οι φοιτητές, όπως εξήγησε η ίδια πηγή, ζήτησαν πράγματι να παραστούν σε συνεδρίαση της Συγκλήτου «και τους εξηγήσαμε ότι αυτό μπορεί να γίνει αλλά μόνον από κάποια αντιπροσωπεία τους». Η ίδια πηγή εξήγησε, τέλος, ότι η σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου ήταν σύντομη και είχε κατ’ ουσία διαδικαστικό χαρακτήρα.