Skip to main content

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη Θεία Κοινωνία σε ναούς ζήτησε ο Χαρδαλιάς

«Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», είπε ο Χαρδαλιάς.

Την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα.

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι ιερέας φέρεται να πρόσφερε τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού.

Ο ιερέας έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον κάλεσαν να σταματήσει, ωστόσο εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είναι νόμιμο αυτό που κάνει.

Την ίδια στιγμή, στην Κέρκυρα μπροστά στις κάμερες Μητροπολίτης, ιερείς και πιστοί προχώρησαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, παρά τις απαγορεύσεις αλλά και τις επίσημες θέσεις της Ιεραρχίας, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού είναι μεγάλος.

Παράλληλα, για πρώτη φορά το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος λιτανεύτηκε εντός του ναού ενώ εκτός από τους ιερείς και τους ψάλτες υπήρχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλοι, που ο αριθμός τους ξεπερνούσε τα 15 άτομα.

Φωτογραφία: kerkirasimera.gr