Skip to main content

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη ρατσιστική επίθεση στον Αντετοκούνμπο

Η ρατσιστική επίθεση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και έλαβε διεθνείς διαστάσεις με την είδηση να μεταδίδεται από τα διεθνή μέσα.

Ερευνά για την ρατσιστική επίθεση εναντίον του Θανάση Αντετοκούνμπο από τον Τάκη Τσουκαλά, μετά το ντέρμπι της Euroleague την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η ρατσιστική επίθεση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και έλαβε διεθνείς διαστάσεις με την είδηση να μεταδίδεται διεθνώς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να στηρίζει με ένα ηχηρό μήνυμα τον αδελφό του Θανάση.

 Πριν την απόφαση της κυρίας Δημητρίου προηγήθηκε σχετική αναφορά προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το ΕΣΡ, από την γενική γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων, καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.