Skip to main content

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για την αποφυλάκιση του παιδεραστή Σειραγάκη

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε ήδη όλα τα στοιχεία προκειμένου να μελετήσει τι δυνατότητες υπάρχουν για να ξαναγυρίσει ο Σειραγάκης στη φυλακή.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα προκάλεσε η αποφυλάκιση μετά από οκτώ χρόνια που παρέμεινε στις φυλακές, του καταδικασμένου για παιδεραστία Νίκου Σειραγάκη, καθώς είχε σεξουαλικά ασελγήσει κατά 36 παιδιών σε περιοχή της Κρήτης.

Ο Νίκος Σειραγάκης μένει πλέον μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, από όπου δεν του επιτρέπεται να μετακινηθεί.

Διαβάστε: Αποφυλακίστηκε ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης - Ζει στη Θεσσαλονίκη

Η αποφυλάκιση του καταδίκου Νίκου Σειραγάκη, που είχε καταδίκες 400 ετών φυλάκισης, ποινή που πρακτικά εκτίεται σε 25 χρόνια, έγινε στις 22 Απριλίου από τις φυλακές των Γρεβενών όπου εκρατείτο, και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, μεταξύ των οποίων να μην μπορεί να επισκεφθεί την περιοχή του Ρεθύμνου, όπου είχε αναπτύξει την απεχθή εγκληματική του δράση.

Ο καταδικασμένος για παιδεραστία είχε εκτίσει μόλις οκτώ χρόνια κάθειρξης, αλλά είχε παράλληλα συμπληρώσει και τον απαιτούμενο αριθμό εργάσιμων ημερών, που σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα του έδινε το δικαίωμα να βγει από τη φυλακή.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε ήδη όλα τα στοιχεία ( βούλευμα αποφυλάκισης και λοιπά) προκειμένου να μελετήσει τι δυνατότητες υπάρχουν για να ξαναγυρίσει ο Σειραγάκης στη φυλακή.

Πάντως δικαστικές πηγές, δήλωναν ότι μπορεί σε ένα μήνα να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης απόλυσης του από τη φυλακή από τον κατά τόπον αρμόδιο εισαγγελέα, η αναίρεση, αν το πρώτο δεν είναι εφικτό, από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Από το υπουργείο Δικαιοσύνης ωστόσο για την απόλυση ενός καταδίκου για τόσα ειδεχθή εγκλήματα, έκαναν λόγο για τις αστοχίες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε παραμονές των βουλευτικών εκλογών από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ ο υπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας, δήλωνε ότι πέραν των τροποποιήσεων που ήδη έχουν γίνει, υπάρχει επιτροπή που παρακολουθεί στην πράξη της συνέπειες της νομοθετικής μεταβολής του Ποινικού Κώδικα και πρόκειται να επέμβει με νέες αλλαγές όπου χρειαστεί.