Skip to main content

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του 51χρονου από πτώση δέντρου στην Κρήτη

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου διέταξε προκαταρκτική εξέταση ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος με θύμα τον 51χρονου.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε πριν από λίγο ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου για τα αίτια του αδιανόητου δυστυχήματος με την πτώση τεράστιου δέντρου που καταπλάκωσε και σκότωσε τον 51χρονο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Διαβάστε σχετικά - Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 50χρονος μοτοσικλετιστής που καταπλακώθηκε από δέντρο (vid)

Τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει για τον τραγικό θάνατο του 51χρονου Παναγιώτη, ο οποίος καταπλακώθηκε από ένα πεύκο σε φανάρι κεντρικής λεωφόρου στο Ηράκλειο είναι πολλά.

Γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα με το cretalive.gr, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου, Θανάσης Γαλήνας, διέταξε προκαταρκτική εξεταση ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια από τους υπεύθυνους για την πτώση του δέντρου. Την ίδια στιγμή, ήδη, η Αστυνομία έχει καλέσει τρεις αυτόπτες μάρτυρες για να καταθέσουν.
Νομικά θα κινηθεί η οικογένεια - «Είναι σαν να τον σκότωσαν οι ίδιοι»

Το πρωί της Παρασκευής, από το σημείο της τραγωδίας είχε απομακρυνθεί το μοιραίο δέντρο, μπήκε ειδική σήμανση γύρω από τον κορμό του, ενώ το μηχανάκι του άτυχου 51χρονου παρέμενε στο σημείο μέχρι και λίγο μετά τις 10 που πήγαν και το παρέλαβαν.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, εκεί βρέθηκε ένα από τα τρία παιδιά του θύματος, ο γιος του Χρήστος, ο οποίος βλέποντας το μηχανάκι του πατέρα του, φανερά οργισμένος δήλωσε πως η οικογένεια θα κινηθεί νομικά εναντίον του δήμου Ηρακλείου ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιου.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη. Είναι απίστευτο. Θα κινηθούμε νομικά ενάντια στο δήμο Ηρακλείου, θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος. Όσοι έχουν ευθύνες θα πληρώσουν», τόνισε εξοργισμένος ο Χρήστος.

«Αυτό που άκουσα πως έφταιγε είναι αμέλεια από την πλευρά του δήμου. Δεν έχω πολλά λόγια να πω, δεν είμαι σε θέση, πονάει πολύ. Ο πατέρας μου έχασε τη ζωή από αμέλεια άλλου, είναι σαν να τον σκότωσαν οι ίδιοι», είπε ο 24χρονος, ζητώντας από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ πρόσθεσε πως «έτρεχε από το πρωί ως το βράδυ, για να τους φροντίσει όλους. Ήταν ένας αγαθός άνθρωπος, όλοι έχουν καλά λόγια να πουν».

Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα - Σταμάτησε σε «πορτοκαλί» φανάρι

Το πρωτοφανές δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του Κρητικού φούρνου, λίγο πριν από το Α’ Νεκροταφείο Ηρακλείου, και μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

Ο 51χρονος μοτοσικλετιστής βρήκε ακαριαίο θάνατο, καθώς καταπλακώθηκε από ένα τεράστιο δέντρο, την ώρα που είχε σταματήσει με το μηχανάκι του σε φανάρι.

Ο άτυχος άνδρας, που κινείτο με το δίκυκλό του επί της Δημοκρατίας (με κατεύθυνση από Άγιο Κωνσταντίνο προς κέντρο), σταμάτησε σε φανάρι -στην αριστερή λωρίδα και για όσους οδηγούν θέλουν να στρίψουν αριστερά-, βλέποντας ο σηματοδότης να γίνεται «πορτοκαλί», όπως υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες.