Skip to main content

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά από καταγγελία για επίθεση σε δημοσιογράφους

Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός έδωσε ήδη παραγγελία για έρευνα με βάση την καταγγελία για την αύξηση περιστατικών βίας σε βάρος δημοσιογράφων.

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου προκάλεσε η καταγγελία της ΠΟΕΣΥ για τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων ανά την Ελλάδα, όπως μεταδίδει η Καθημερινή. 

Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός έδωσε ήδη παραγγελία στις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας και δι αυτών στις εισαγγελίες πρωτοδικών προκειμένου να διενεργήσουν έρευνα με βάση την καταγγελία για την αύξηση περιστατικών βίας σε βάρος δημοσιογράφων με ρατσιστικά κίνητρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η  κ. Δημητρίου επισημαίνει στο έγγραφό της  ότι επειδή η ελευθερία του Τύπου είναι συστατικό της δημοκρατίας και οφείλουμε να διασφαλίζουμε τη δημοκρατική λειτουργία του, επειδή αποτελεί υποχρέωση και καθήκον μας να μην επιτρέψουμε φαινόμενα ανομίας με πιθανές ρατσιστικές εκδηλώσεις να κυριαρχούν και να εκφοβίζουν,  απευθυνόμενη στους εισαγγελείς της χώρας, ζητά  την εκ μέρους τους συνεχή παρακολούθηση των τεκταινομένων και για την άμεση και έγκαιρη παρέμβασή  τους  όπου τελούνται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.