Skip to main content

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τη σωρεία καταγγελιών από αθλητές της ενόργανης

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα διερευνηθεί η πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως σεξουαλική κακοποίηση και σωματικές βλάβες.

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η έρευνα μετά τις καταγγελίες αθλητών της ενόργανης.

Οι καταγγελίες των αθλητών που είδαν το φως της δημοσιότητας περί άγριας σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας, καθώς και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ακόμα και σε μικρά παιδιά από προπονητές, μπαίνουν στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο», κατόπιν σχετικής εντολής της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η εισαγγελία θα καλέσει προσεχώς όλους τους εμπλεκόμενους για καταθέσεις, δηλαδή και τους 22 που έστειλαν την επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήδη, έχουν καταρτίσει έναν πλήρη φάκελο, με 22 ξεχωριστές περιπτώσεις που αναφέρονται στον καθένα από τους αθλητές, με αναφορές σε συγκεκριμένα περιστατικά βίας, ημερομηνίες και ονόματα προσώπων που εμπλέκονται, ορισμένα εκ των οποίων είναι ακομή εν ενεργεία, είτε ως προπονητές είτε σε άλλο πόστο. Κάποια στοιχεία του υλικού είναι αξιοποιήσιμα ποινικά, καθώς τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί και μπορούν να ασκηθούν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Η τριμελής επιτροπή που συγκροτήθηκε από την Ομοσπονδία αναμένεται να κινήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες, ενώ θα καλέσει όλους τους καταγγέλλοντες για περαιτέρω στοιχεία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα διερευνηθεί η πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως σεξουαλική κακοποίηση και σωματικές βλάβες.

Πηγή: ert3.gr