Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020
x

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Ο ΠΦΣ έχει κάνει παρέμβαση στον ΕΟΠΥΥ και στο Υπουργείο για την διασφάλιση της αναγκαίας επιχορήγησης, ώστε να διασφαλιστεί η πληρωμή των φαρμακοποιών

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας έτσι ώστε αύριο κιόλας να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των χρημάτων στους λογαριασμούς των φαρμακείων ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, καθώς ο Οργανισμός για άγνωστους λόγους έχει καθυστερήσει τις πληρωμές τους.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, οι φαρμακοποιοί μιλούν για θέμα επιβίωσης ειδικά αυτή στη στιγμή, εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Ο ΠΦΣ έχει κάνει παρέμβαση έγκαιρα στον ΕΟΠΥΥ και στο Υπουργείο Υγείας για την διασφάλιση της αναγκαίας επιχορήγησης, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή πληρωμή των φαρμακοποιών.

Όπως λέει, η έκτακτη επιχορήγηση εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, τα χρήματα μεταβιβάστηκαν στο υπουργείο Υγείας, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες , ώστε να γίνει έγκαιρα η πληρωμή μέχρι 30/6/2020. Όμως η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Υγείας, για άγνωστους λόγους, φέρνει συνεχώς και νέα γραφειοκρατικά εμπόδια για την μεταβίβαση των χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ.

Ο Σύλλογος απαίτησε την τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ (κάτι που δεν ζήτησε σε προηγούμενη μεταβίβαση επιχορήγησης) και όταν αυτή πραγματοποιήθηκε , αρνήθηκε και πάλι την μεταβίβαση χωρίς καμιά δικαιολογία και αποφάσισε να επιστρέψει την επιχορήγηση στο Υπουργείο Οικονομικών. Αυτό φυσικά σημαίνει και νέα καθυστέρηση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ