Skip to main content

Παρέμβαση ΚΚΕ στη Βουλή για την καθίζηση οδοστρώματος στο Αρδαμέρι

Οι βουλευτές ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη ρωτούν τον υπουργό Εσωτερικών ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στον οικισμό Αρδαμέρι στον δήμο Λαγκαδά μετά την καθίζηση που υπέστη στις 2 Απριλίου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Όπως επισημαίνουν «η σοβαρή καθίζηση οδοστρώματος στον οικισμό Αρδαμέρι του δήμου Λαγκαδά, που σημειώθηκε την Πέμπτη 02.02.2020 εξαιτίας της κακοκαιρίας, επαναφέρει το σοβαρότατο πρόβλημα των κακοτεχνιών συνολικότερα στο οδικό δίκτυο και κατά συνέπεια το θέμα της οδικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί».

Και προσθέτουν: «Στη Δημοτική Ενότητα Κορώνιας, προκλήθηκε καθίζηση του οδοστρώματος, συγκεκριμένα στο 5ο χλμ. της Κοινοτικής Οδού Βασιλουδίου - Αρδαμερίου συνολικού πλάτους 4 μέτρων και μήκους περίπου 35 μέτρων.

»Να σημειωθεί ότι η εν λόγω οδός αποτελεί τη μοναδική οδό που συνδέει τον οικισμό Αρδαμέρι με το οδικό δίκτυο του δήμου Λαγκαδά. Επιπλέον είναι και η μοναδική κοινοτική οδός μεταξύ του Αρδαμερίου με τον οικισμό Βασιλουδίου.

»Παρά τις προσπάθειες απόδοσης της αιτίας της καθίζησης του οδοστρώματος στα καιρικά φαινόμενα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και αναδεικνύει ότι η πολιτική των κυβερνήσεων που υπηρετεί τα συμφέροντα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, αντιμετωπίζει τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης ως κόστος, με τραγικές συνέπειες. Αναδεικνύει τις σοβαρές  ευθύνες και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην αρμοδιότητα της οποίας  ανήκει ο δρόμος. Αναδεικνύει όμως, γι ακόμα μια φορά την αναγκαιότητα δημιουργίας των αναγκαίων υποδομών με σύγχρονες προδιαγραφές.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση και ολοκληρωμένη αποκατάσταση του δρόμου με τη χορήγηση των αναγκαίων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό;».