Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
x

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΥΒΕΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο βουλευτής με αναφορά προς τον υπουργό Υγείας επισημαίνει ότι η δέσμευση εμβολιασμού των ιδιωτών στη Θεσσαλονίκη δεν τηρήθηκε.

Αναφορά προς τον υπουργό Υγείας, κατέθεσε ο Βουλευτής της Α' Θεσσαλονίκης της Ν.Δ Δημήτρης Κούβελας, με την οποία συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, και ζητά τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό όλων των ιδιωτών ιατρών της πόλης μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει ο βουλευτής, είχε εκπονήσει ένα σχέδιο ολοκλήρωσης εμβολιασμού 2.000 ιατρών του ιδιωτικού τομέα, μαζί με τις υγειονομικές αρχές της Β. Ελλάδος μέχρι το Σάββατο 16/1/2021. Όμως, το σχέδιο αυτό δεν προχώρησε.  Η δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των ιδιωτών ιατρών της Θεσσαλονίκης δεν τηρήθηκε, καθώς δίνονται ραντεβού για εμβολιασμούς ιδιωτών ιατρών μέχρι και αρχές Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Αναφορά του Δημήτρη Κούβελα, παρόλο που η εμβολιαστική κάλυψη των ιδιωτών ιατρών ξεκίνησε στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης για τους ιατρούς συνεργάτες τους, για τους υπολοίπους ιδιώτες ιατρούς τα ραντεβού κλείνονται μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/, και προγραμματίζονται μέχρι και τις αρχές Μαρτίου.

«Αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα, καθώς όλοι οι ιδιώτες ιατροί ως υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή της μάχης, έρχονται σε επαφή με πιθανούς φορείς του ιού, μέσω των ασθενών που και οι ίδιοι εξετάζουν.  Επομένως θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, για το καλό της δημόσιας υγείας και φυσικά των πολιτών», καταλήγει ο βουλευτής της ΝΔ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ