Skip to main content

Παρέμβαση Μπάιντεν για τις τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ

Με δηλώσεις του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απηύθυνε κάλεσμα στις πετρελαϊκές εταιρείες να διυλίσουν περισσότερο πετρέλαιο σε βενζίνη

Την αναστολή του ομοσπονδιακού φόρου στα καύσιμα για τρεις μήνες ζήτησε και επισήμως από το Κογκρέσο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να περιορίσει το κόστος από την ενεργειακή κρίση, που έχει οδηγήσει σε απανωτά ιστορικά υψηλά την τιμή της βενζίνης στα αμερικανικά πρατήρια καυσίμων.

Παράλληλα, με δηλώσεις του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απηύθυνε κάλεσμα στις πετρελαϊκές εταιρείες να διυλίσουν περισσότερο πετρέλαιο σε βενζίνη. Κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα μείωνε την τιμή των καυσίμων κατά ένα δολάριο στα πρατήρια.

Σημειώνεται πως η αμερικανική κυβέρνηση ασκεί πίεση στις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες να βοηθήσουν στην ελάφρυνση του κόστους για τους οδηγούς κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, επτά εταιρείες πετρελαίου πρόκειται να συναντήσουν τον Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη και να τεθεί επί τάπητος το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής, εν μέσω των υψηλών κερδών που καταγράφει ο κλάδος.