Skip to main content

Παρέμβαση Νοτοπούλου μετά από καταγγελίες για κρούσματα σε ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη

Η βουλευτής διερωτάται σε τι ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιοι προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή.

Καταγγελίες εργαζομένων των ΕΛΤΑ για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σε μονάδα διανομής στην ανατολική Θεσσαλονίκη σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, εκφράζοντας την ανησυχία της ενώ ταυτόχρονα εγείρει ερωτήματα για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του εξέδωσε την Κυριακή διερωτάται σε τι ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιοι προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή μαζί τους, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως «η Θεσσαλονίκη πλήρωσε ήδη πολύ ακριβά τα λάθη και την αδιαφορία της κυβέρνησης».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Νοτοπούλου:

«Έντονη ανησυχία και ερωτήματα προκαλούν καταγγελίες εργαζομένων των ΕΛΤΑ ότι στην μονάδα διανομής ανατολικής Θεσσαλονίκης υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού, μεταξύ των εργαζομένων.

Αληθεύουν οι συγκεκριμένες καταγγελίες;

Αν ναι,

Πότε έγινε η διάγνωση;

Ισχύει ότι ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε πάνω από δέκα;

Σε τι ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιοι προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή μαζί τους;

Έχουν συνειδητοποιήσει οι αρμόδιοι το μέγεθος του κινδύνου, δεδομένου ότι από τη συγκεκριμένη μονάδα εξυπηρετείται μια μεγάλη περιοχή και οι διανομείς έρχονται σε επαφή με συνταξιούχους για την πληρωμή των συντάξεων τους και με παραλήπτες συστημένων επιστολών που πρέπει να υπογράψουν για να τις παραλάβουν;

Έχουν εφαρμοστεί τα απαραίτητα πρωτόκολλα που προβλέπονται για τέτοιες περιπτώσεις;

Το θέμα είναι εξαιρετικά κρίσιμο και αφορά τη δημόσια υγεία.

Η Θεσσαλονίκη πλήρωσε ήδη πολύ ακριβά τα λάθη και την αδιαφορία της κυβέρνησης.

Ζητάμε να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας».