Skip to main content

Παρέμβαση Παυλόπουλου για το πρόστιμο στην 90χρονη με τα τερλίκια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέστησε να θυμούνται ότι μέρος της αρχής της νομιμότητας είναι ο ανθρωπισμός και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Με αιχμηρό τρόπο αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο γεγονός ότι στην 90χρονη, που είχε συλληφθεί επειδή πωλούσε τερλίκια, αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους 2.600 ευρώ από την ΑΑΔΕ επειδή δεν είχε ταμειακή μηχανή.

Απευθυνόμενος στον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή που του παρέδωσε τα αποτελέσματα της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2018, ο πρώτος πολίτης της χώρας επισήμανε ότι «μέρες που είναι, όμως, και επειδή αναφερθήκατε και εσείς, σχετικά με ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την είσπραξη των εσόδων, να γνωρίζουν οι Αρχές Είσπραξης των κάθε είδους εσόδων ότι πρέπει να τηρούν την αρχή της νομιμότητας και αυτές, όπως και οι πολίτες. Και να θυμούνται ότι μέρος της αρχής της νομιμότητας και πολύ σημαντικό, γιατί έχει βάση στο Σύνταγμα, είναι ο ανθρωπισμός, η δικαιοσύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας».

Χθες το βράδυ, πηγές της ΑΑΔΕ προχώρησαν σε διευκρινίσεις για το πώς επιβλήθηκε πρόστιμο 2.600 ευρώ στην 90χρονη που πουλούσε τερλίκια για χαρτζιλίκι.

Όπως ανέφεραν, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστικό πρόστιμο αλλά μόνο ένας προσωρινός προσδιορισμός με βάση την αναφορά της αστυνομίας. Επίσης όπως τονίζουν  ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ανέλαβε πρωτοβουλία δίκαιης επίλυσης του προβλήματος, με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην υπέργηρη γυναίκα.