Skip to main content

Παρέμβαση στο Βουλγάρικο Προξενείο από αναρχικούς στη Θεσσαλονίκη

Τα άτομα από τη «Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά» κρέμασαν πανό και πέταξαν τρικάκια στο χώρο εξωτερικά του Βουλγαρικού προξενείου.

Παρέμβαση στο Βουλγαρικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ομάδα αναρχικών σε ένδειξη αλληλεγγύης σε Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα.

Τα άτομα από τη «Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά» κρέμασαν πανό και πέταξαν τρικάκια στο χώρο εξωτερικά του Βουλγαρικού προξενείου.

«O Ilhan Karabag είναι Κούρδος πολιτικός πρόσφυγας που ζει στην Βουλγαρία εδώ και τρία χρόνια έχοντας κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο. Στη 1 Μαρτίου 2019 η αστυνομία της Βουλγαρίας τον προσήγαγε ανταποκρινόμενη στην αίτηση της Τουρκίας για απέλαση του Ilhan στην Τουρκία όπου διώκεται για συμμετοχή σε οργάνωση που εκεί είναι απαγορευμένη. Δεν κατηγορείται για κάποιο έγκλημα παρά μόνο για το γεγονός ότι είναι ένας Κούρδος πολιτικά ενεργός ενάντια στη φασιστική κυβέρνηση του Ερντογάν. Ο Ilhan βρίσκεται στη φυλακή για περισσότερο από δύο μήνες μέχρι όπου και στις 28 Μάη θα λάβει χώρα το δικαστήριο που θα αποφασίσει για την απέλαση του.

»Η Βουλγαρική και Τούρκικη κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία πάνω σε ζητήματα απέλασης πολιτικών προσφύγων. Όπως και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις η παράδοση πολιτικών προσφύγων ακόμα και με τίμημα τη ζωή τους είναι ένα συχνό φαινόμενο που ακολουθούν οι κρατικοί μηχανισμοί, φυσικά με το αζημίωτο.

»Απαντώντας στο κάλεσμα διεθνιστικής αλληλεγγύης που έβγαλαν σύντροφοι και συντρόφισσες από την Βουλγαρία κρεμάστηκε πανό και πετάχτηκαν τρικάκια στο χώρο εξωτερικά του Βουλγαρικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη», αναφέρει στο κείμενό της η Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά.