Skip to main content

Παρέμβαση της αστυνομίας σε διαμαρτυρία για τον ΟΑΣΘ

Μέλη της πρωτοβουλίας για τις αστικές συγκοινωνίες κρέμασαν πανό σε λεωφορείο, κάτι που προκάλεσε την κινητοποίηση των αστυνομικών.

Τη διοίκηση του ΟΑΣΘ καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Εργαζομένων - Φοιτητών - Συνταξιούχων για τις αστικές συγκοινωνίας κατηγορώντας την ότι παρεμπόδισε τη διαμαρτυρία που επιχείρησε να κάνει στον σταθμό του ΟΑΣΘ στον ΟΣΕ.

Όπως αναφέρει η Φωτεινή Σαλονικίδου, μέλος της Πρωτοβουλίας, 15 περίπου άτομα κρέμασαν στο λεωφορείο της γραμμής 10 ένα πανό που έλεγε «Φτάνει η ταλαιπωρία» και έπειτα μοίρασαν φυλλάδια εντός του αστικού. Σύμφωνα με την ίδια, η διοίκηση κάλεσε την αστυνομία ενώ είπε πως το λεωφορείο δεν θα ξεκινήσει αν δεν κατέβει το πανό.

«Μας εμπόδισε η διοίκηση του οργανισμού να κάνουμε τη διαμαρτυρία μας, να αναρτήσουμε το πανό και να μοιράσουμε τις διακηρύξεις μας καλώντας την αστυνομία και προσπαθώντας να μας τρομοκρατήσουν. Δεν φτάνει που διαμαρτυρόμαστε για την άθλια συγκοινωνία που μετακινούμαστε κάθε μέρα, αυτή τη στιγμή προσπάθησαν και να μας τρομάξουν και να μας καταστείλουν», δήλωσε η ιδια.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ζητώντας αξιοπρεπή μετακίνηση για όλους.

«Δεν ακούμε λόγια, θέλουμε έργα θέλουμε να έρθουν άμεσα νέα λεωφορεία, να αυξηθούν τα δρομολόγια σε όλες τις γραμμές και να σταματήσει το ξεπούλημα του οργανισμού στο ΚΤΕΛ γιατί δε λύνει τίποτα απολύτως και εγκυμονεί κινδύνους να αυξηθούν τα εισιτήρια», υπογράμμισε η κ. Σαλονικίδου.

Ολιγομελής επιτροπή της πρωτοβουλίας ανέβηκε στα γραφεία του Οργανισμού προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο, Γιώργο Σκόδρα.