Skip to main content

Παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στον Λευκό Πύργο για τις Σκουριές

Παρέμβαση αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές.

Παρέμβαση αλληλεγγύης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013, πραγματοποίησαν σήμερα νωρίτερα, μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, τα μέλη ανήρτησαν πανό στον Λευκό Πύργο με σχετικό μήνυμα κατά της εταιρείας ενώ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρονται τα παρακάτω:

«Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η μεγάλη δίκη των Σκουριών. 21 κάτοικοι της περιοχής δικάζονται επειδή παλεύουν για το δίκιο ενός τόπου. Οι εικοσιένα κατηγορούμενοι που διώκονται με βαριές κατηγορίες, και που στο πρόσωπό τους διώκεται όλη η κοινωνία της Χαλκιδικής, δικαιούνται και πρέπει να αθωωθούν. Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουμε ότι είναι αδιανόητο να δικάζονται άνθρωποι επειδή προστατεύουν την υγεία, το περιβάλλον, το μέλλον των παιδιών τους.

Είναι αδιανόητο να συνεχίζεται ένα έργο, που έχει αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία ότι θα προκαλέσει ανυπολόγιστη περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή, επειδή μια εταιρεία θέλει να κερδοσκοπήσει σε βάρος των ζωών δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Είναι αδιανόητο ότι οι κάτοικοι της περιοχής σέρνονται στα δικαστήρια ενώ έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Είναι λοιπόν αναγκαίο τώρα περισσότερο από ποτέ να κλείσει το εργοτάξιο στις Σκουριές.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την καταστροφική «επένδυση» στις Σκουριές όπως και οποιαδήποτε άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα που απειλεί και καταστρέφει το περιβάλλον. Τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό, όταν κρίνεται το μέλλον μιας ολόκληρης περιοχής απέναντι στα κέρδη μιας εταιρείας. Όπως τόσα χρόνια, έτσι και σήμερα είμαστε στο πλάι των κατοίκων της Χαλκιδικής. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για νερό, αέρα και ζωή. Θα συνεχίσουμε να δηλώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους της Χαλκιδικής».