Skip to main content

Παρέμβαση του ΚΚΕ για το νηπιαγωγείο στον οικισμό Αγία Σοφία

Οι βουλευτές αφήνουν αιχμές προς τον δήμο Δέλτα και το υπουργείο Παιδείας γιατί δεν μερίμνησαν ώστε να υπάρχει χώρος για τα νήπια.

Αιχμές προς το υπουργείο Παιδείας, αλλά και την πρώην και νυν διοίκηση του δήμου Δέλτα αφήνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης για το γεγονός ότι τα 100 περίπου νήπια του οικισμού Ρομά Αγία Σοφία στα Διαβατά δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε νηπιαγωγείο αφού αυτό του οικισμού καταστράφηκε χωρίς να βρεθεί στη συνέχεια λύση.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ προς την υπουργό Παιδείας, «παρά τα αιτήματα που έγιναν από την Διεύθυνση του νηπιαγωγείου, με σχετικά έγγραφα, για προστασία του χώρου από περαιτέρω λεηλασίες, αλλά και αποκατάσταση των ζημιών, δεν έγινε τίποτα από αυτά με αποτέλεσμα το νηπιαγωγείο να μην λειτουργήσει ξανά μέχρι το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς».

Όπως λένε μάλιστα, τοπική διοίκηση και κράτος, άφησαν γι ακόμα μια φορά Μ.ΚΟ. να διαχειριστούν το πρόβλημα. «Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ προσφέρει, στο πλαίσιο προγράμματος, φορτηγάκι ώστε να γίνονται αιτήσεις για νέες εγγραφές, σε ένα κατεστραμμένο νηπιαγωγείο. Ενώ οι Γιατροί του Κόσμου πρόκειται να δώσουν, σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ενημέρωσε ο νέος Δήμαρχος Δέλτα, κάποιες σκηνές, οι οποίες μάλιστα θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές ώστε να είναι ασφαλείς για τα νήπια για να ξεκινήσουν τα μαθήματα τους», επισημαίνουν οι δύο βουλευτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ έχει πραγματοποιήσει, διαχρονικά, πολλαπλές παρεμβάσεις και στη βουλή για το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, καθώς το λυόμενο κτίριο, ο περιβάλλοντας χώρος και η περίφραξη του ήταν ακατάλληλα, χωρίς όμως να έχει βελτιωθεί κάτι, παρά τις όποιες υποσχέσεις έχουν δοθεί. Μάλιστα έχουν καταγραφεί και περιστατικά τραυματισμών.