Skip to main content

Παρέμβαση Τσακίρη για επέκταση του αερίου σε Καλλιθέα και Μυγδονία

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης απέστειλε επιστολή προς τον γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε. Λεωνίδα Μπακούρα.

Παρέμβαση προς την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. με αίτημα την άμεση επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις περιοχές της Καλλιθέας και της Μυγδονίας πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» Παντελής Τσακίρης, αποστέλλοντας σχετική επιστολή προς τον γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε. Λεωνίδα Μπακούρα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Κύριε Γενικέ,

Παρακολουθώντας τα στοιχεία που δώσατε στη δημοσιότητα σχετικά με το επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. για την περίοδο 2019 – 2023, με θλίψη διαπιστώσαμε ότι στον σχεδιασμό σας για το τρέχον έτος δεν περιλαμβάνεται η επέκταση του φυσικού αερίου στις δημοτικές ενότητες Καλλιθέας και Μυγδονίας του δήμου Ωραιοκάστρου.

Η αναγκαιότητα να προσφερθεί η δυνατότητα σύνδεσης με το φυσικό αέριο στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις τόσο της Καλλιθέας όσο και της Μυγδονίας είναι προφανής αφενός για περιβαλλοντικούς αφετέρου δε για οικονομικούς λόγους, αφού οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των περιοχών αυτών –και μάλιστα σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης- είναι αναγκασμένοι να δαπανούν τεράστια χρηματικά ποσά, για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε θέρμανση.

Θα σας παρακαλούσαμε, λοιπόν, θερμά να επανεξετάσετε τις σχετικές αποφάσεις σας, εκκινώντας άμεσα τις διαδικασίες για την επέκταση του φυσικού αερίου στις δημοτικές ενότητες της Καλλιθέας και της Μυγδονίας το ταχύτερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση πριν από την εκπνοή του τρέχοντος έτους.

Με τη βεβαιότητα ότι θα εγκύψετε με τη δέουσα προσοχή στο μείζον αυτό ζήτημα, σας δηλώνουμε ότι κι εμείς από την πλευρά μας είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιθυμητή συνεργασία».