Skip to main content

Χαλκιδική: Παρεμβάσεις για το... μαρτύριο της Νικήτης

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμος Σιθωνίας προγραμματίζουν παρεμβάσεις για τη βελτίωση με τις ουρές οχημάτων τα καλοκαίρια.

Σημαντικές παρεμβάσεις στον κεντρικό δρόμο της Νικήτης Χαλκιδικής, για να δοθεί ανάσα ειδικά στους θερινούς μήνες στην αυξημένη κυκλοφορία στην περιοχή, αναμένεται να πραγματοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο εγκρίθηκε η Περιφέρεια και ο Δήμος Σιθωνίας να προχωρήσουν μια σειρά παρεμβάσεων, μεταξύ των οποίων η κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων, η δημιουργία θέσεων στάθμευσης στις δυο πλευρές του κεντρικού δρόμου, η κατασκευή πεζοδρομίων, η διαμόρφωση χώρων πρασίνου, η τοποθέτηση φωτιστικών και η κατασκευή δυο μεταλλικών πεζογεφυρών για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών, οι οποίοι σήμερα πρέπει να περνούν μέσα από τον κεντρικό και κυκλοφοριακά φορτωμένο δρόμο.

Με τις παρεμβάσεις όχι μόνο αποκαθίσταται η πεζή επικοινωνία με ασφάλεια και βελτιώνονται οι κυκλοφοριακές συνθήκες, αλλά γίνεται και ελεγχόμενη αποστράγγιση των πλημμυρικών νερών κατά μήκος της επαρχιακής οδού που διέρχεται από τον οικισμό, με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως φρεάτια, δίκτυο αποστράγγισης ομβρίων κ.ά.

Κάθε καλοκαίρι, όπως είναι γνωστό σε όλους όσοι έχουν επισκεφτεί την περιοχή, στη Νικήτη σχηματίζονται τεράστιες ουρές αυτοκινήτων, καθώς όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, παρά τις προσπάθειες για εξομάλυνση της κυκλοφοριακής ροής, με παρουσία τροχονόμου που ρυθμίζει επί 24ωρης βάσης την κυκλοφορία, τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά.

«Το πρόβλημα για να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά πρέπει να υλοποιηθεί μια μελέτη που εκκρεμεί εδώ και πάνω από 12 χρόνια για την υπογειοποίηση της κάθετης οδού ή να κατασκευαστεί περιφερειακή οδός. Το κόστος για τέτοιες παρεμβάσεις είναι πολύ υψηλό και είναι άδηλο εάν μπορούν να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια κάποια στιγμή. Για να βελτιωθούν όμως τα πράγματα ως τότε κάνουμε μια προσπάθεια», επισήμανε ο κ. Γιώργος.