Skip to main content

Παραιτήθηκε η Νέλλη Αηδονά από τον Άγιο Στυλιανό - Το τηλεφώνημα Ζέρβα

Την παραίτησή της από τη θέση της αντιπροέδρου του Αγ. Στυλιανού υπέβαλε η Νέλλη Αηδονά μετά από επικοινωνία με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Παραιτήθηκε χθες το απόγευμα, αιφνιδιαστικά, από τη θέση της αντιπροέδρου στο δημοτικό βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός” η Νέλλη Αηδονά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr η παραίτησή της υπεβλήθη έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. Όπως εξήγησε η κ. Αηδονά, μιλώντας στην Voria.gr ο κ. Ζέρβας της τηλεφώνησε στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου “ακριβώς τρία λεπτά με το πέρας της ψηφοφορίας για το θέμα που αφορούσε στην αγορά των πενήντα μεταχειρισμένων λεωφορείων από τη Λειψία”. 

Στην ψηφοφορία η κ. Αηδονά, η οποία εξελέγη με την παράταξη “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα” του Νίκου Ταχιάου ψήφισε “λευκό”. Η στάση της αυτή φέρεται να δυσαρέστησε τον δήμαρχο καθώς το θέμα πέρασε με οριακή πλειοψηφία, αφού “υπέρ” ψήφισαν 22 από τους συνολικά 42 παρόντες. “Δεν μπορούσα να ψηφίσω 'υπέρ' για ένα θέμα το οποίο είχε διάτρητη εισήγηση καθώς αναφερόταν σε αυτήν, μεταξύ άλλων, ότι είναι μη προϋπολογίσιμη η συνολική δαπάνη που θα πρέπει να κάνει ο δήμος για την αγορά αυτών των λεωφορείων. Επιπλέον, ο δήμαρχος δεν μας ξεκαθάρισε από που θα βρει αυτά τα χρήματα”.

Ερωτηθείσα εάν αυτό ήταν το θέμα για το οποίο την κάλεσε ο κ. Ζέρβας, η κ. Αηδονά απάντησε: “με κάλεσε τρία λεπτά μετά την ψηφοφορία, κάντε εσείς τον συνδυασμό” προσθέτοντας πως “είμαι άνθρωπος της ευγένειας και πάντα εκπλήσσομαι όταν αντιμετωπίζω τη βαρβαρότητα”. Αμέσως μετά το τηλεφώνημα η κ. Αηδονά συνέταξε επιστολή παραίτησης από τη θέση της αντιπροέδρου στο δημοτικό βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός” την οποία απέστειλε προς τον κ. Ζέρβα, προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή και προς τον γενικό γραμματέα του δήμου Μίμη Φωτόπουλο.

Η Voria.gr ζήτησε τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για το θέμα, μέσω στενού συνεργάτη του, και η απάντηση του κ. Ζέρβα ήταν «ουδέν σχόλιο».

Η συζήτηση για το θέμα της αγοράς των λεωφορείων από τη Λειψία στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο κυμάνθηκε σε υψηλούς τόνους καθώς αρκετοί από την αντιπολίτευση ήταν αντίθετοι με την αγορά εκ μέρους του δήμου, των πενήντα λεωφορείων και την εν συνεχεία δωρεά τους στον ΟΑΣΘ.

Οι εντάσεις και οι διαφωνίες οδήγησαν τελικά σε ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζήτησε η Μαρία Πασχαλίδου, δημοτική σύμβουλος της παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί” της Κατερίνας Νοτοπούλου. “Υπέρ”, μεταξύ άλλων, ψήφισαν ο Σάκης Τζακόπουλος ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες από την παράταξη του κ. Ταχιάου, ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” του Σπύρου Βούγια και ο Στέλιος Λιακόπουλος ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη “Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον” του Γιώργου Ορφανού.