Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
x

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ UKIP Ο ΝΑΙΤΖΕΛ ΦΑΡΑΤΖ (VID)

Είπε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το κόμμα και να υποστηρίζει τα κινήματα ανεξαρτησίας στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ δεν έδωσε «χρίσμα» σε διάδοχο

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του δεξιού, αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) ανακοίνωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τον «θρίαμβό» του, το Brexit.

Ο κ. Φάρατζ τόνισε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το κόμμα και να υποστηρίζει τα κινήματα ανεξαρτησίας στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως είπε, ποτέ δεν αποσκοπούσε στο να γίνει πολιτικός καριέρας και ότι, μετά την εκπλήρωση του βασικού στόχου ο οποίος τον οδήγησε να ασχοληθεί με τα κοινά, δηλαδή της εξόδου της βρετανίας από την ευρωπαϊκή «σκέπη», είναι λογικό να αποχωρήσει.

Αρνήθηκε επίσης να δώσει «χρίσμα» σε οποιονδήποτε επίδοξο διάδοχό του στην ηγεσία του UKIP.

Σημειώνεται ότι το UKIP είχε αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές του 2014 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο έχει ελάχιστη εκπροσώπηση στη Βουλή των Κοινοτήτων της Μ. Βρετανίας μετά τις εκλογές του 2015, λόγω του πλειοψηφικού συστήματος με μονοεδρικές περιφέρειες στις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Η ανακοίνωση του Ν. Φάρατζ:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ