Skip to main content

Παραιτείται η Μάρκου από τη Βουλή - Στη θέση της ο Νυφούδης

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν θα κάνει χρήση της άρσης του ασυμβίβαστου που ψηφίστηκε στη Βουλή και παραιτείται για να κατέβει ευρωβουλευτής.

Την απόφαση να παραιτηθεί, παρά την άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή - υποψήφιου ευρωβουλευτή, πήρε τελικά η Κατερίνα Μάρκου, τη θέση της οποίας αναμένεται να λάβει ο Νίκος Νυφούδης, πρωτος επιλαχών με το Ποτάμι στη Β' Θεσσαλονίκης

Σημειώνεται ότι η Κατερίνα Μάρκου εξελέγη με το Ποτάμι, ωστόσο, στη συνέχεια προσχώρησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Όπως είχε γίνει γνωστό από εχθές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι οι εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος δε θα κάνουν χρήση της λεγόμενης «τροπολογίας Κουντουρά», με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να ξεκαθαρίζουν από την αρχή τη στήριξή τους στη γραμμή του κόμματος.

Σήμερα, με δήλωσή της στο Capital.gr, η κ. Μάρκου γνωστοποιεί πως θα κινηθεί ομοίως. «Εφόσον καταψήφισα χθες την τροπολογία της κυβέρνησης για την άρση του ασυμβίβαστου της βουλευτικής ιδιότητας με την υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές δε θα μπορούσα να πράξω κάτι άλλο. Θα ακολουθήσω τη συγκεκριμένη γραμμή», τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Αυτό το οποίο έκανε ο κ. Τσίπρας είναι βαθιά ανήθικο και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το οποίο είχαμε πει στη Βουλή επανειλημμένα: ότι υπήρξε πολιτική συναλλαγή. Υπήρξε πολιτική συναλλαγή για να μπορέσει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης. Υπήρξε πολιτική συναλλαγή επίσης για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Αποδεικνύεται στην πράξη. Τώρα εξαργυρώνονται τα γραμμάτια αυτής της πολιτικής συναλλαγής…Σε συνεννόηση με τους υποψήφιους βουλευτές μας συναποφασίσαμε ότι η Νέα Δημοκρατία και οι εν ενεργεία βουλευτές μας δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας Κουντουρά.  Δεν πρόκειται να παραμείνουν βουλευτές μέχρι να διαπιστώσουν αν θα μπορούν να εκλεγούν ευρωβουλευτές. Διότι εμείς δεν το παίζουμε δίπορτο σε αυτή την παράταξη. Έχουμε το δικό μας ξεχωριστό σύστημα και κώδικα αξιών και δε μπορούμε να δεχθούμε μία λογική μονά-ζυγά δικά μας, μονά βουλευτές, ζυγά ευρωβουλευτές», τόνισε, από τις Βρυξέλλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.