Skip to main content

Παραιτείται ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Αιτία στάθηκε το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που υπερψηφίστηκε στις 23 Οκτωβρίου 2018 από την Ολομέλεια της Βουλής.

Την παραίτησή του υπέβαλε για δεύτερη φορά, σε διάστημα μίας εβδομάδας, ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Αιτία για την κίνησή του αυτή στάθηκε το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που υπερψηφίστηκε στις 23 Οκτωβρίου 2018 από την Ολομέλεια της Βουλής με τίτλο «Ίδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης».

Σε δήλωσή του στη Voria.gr, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε πως «η παραίτηση έχει να κάνει με τη μη πρόβλεψη σε μεταβατικό και ουσιαστικό επίπεδο με το ζήτημα του προσωπικού», αποφεύγοντας να σχολιάσει περαιτέρω τους λόγους.

Ο διευθυντής του ΜΦΘ υπέβαλε αρχικά την παραίτησή του στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, στις 24 Οκτωβρίου -μία ημέρα, δηλαδή, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου- ενώ κατέθεσε εκ νέου το αίτημα στις 2 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή του εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, προς τη Διοίκηση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης για τη συνεργασία τα τελευταία τρία σχεδόν χρόνια, προς τους καλλιτέχνες, τους επιμελητές, τους συνεργάτες που στήριξαν το έργο του ΜΦΘ το διάστημα αυτό.

Εκφράζει επίσης τις καλύτερες ευχές του για το ξεκίνημα του νεοσύστατου Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως στο εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπεται η συνένωση διοικητικά και λειτουργικά του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Μουσείου Φωτογραφίας ως ιδιαίτερο τμήμα του ΚΜΣΤ, του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης ως αυτοτελές τμήμα ΚΜΣΤ και του Μουσείου Αλεξ Μυλωνά θυγατρικό ΜΜΣΤ.

Πηγή φωτογραφίας: photo.gr