Skip to main content

Παραιτήθηκε η ισχυρή γυναίκα της ΝΔ Θεσσαλονίκης από τη Διοικούσα

Η Μελίνα Δερμεντζοπούλου με επιστολή της στον Λ. Αυγενάκη παραιτήθηκε από υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Επαγγελματικοί και προσωπικοί λόγοι και φόρτος πολιτικών δράσεων ανάγκασαν την υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, να υποβάλει την παραίτησή της από την κομματική της θέση.

Η «ισχυρή γυναίκα» της ΝΔ Θεσσαλονίκης με επιστολή της προς τον γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη (με απόφαση του οποίου είχε οριστεί στη θέση της Διοικούσας) δήλωσε την παραίτησή της από τη συγκεκριμένη θέση, επικαλούμενη τη μεγάλη επιβάρυνσή της από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις (είναι μάχιμη δικηγόρος), αλλά και από τα άλλα κομματικά της καθήκοντα. Η κ. Δερμεντζοπούλου άλλωστε είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και επίσης εκλεγμένη υπεύθυνη πολιτικού σχεδιασμού της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης.

Κόρη του παλαιού βουλευτή Έβρου, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, πρωταγωνίστησε το 2010 στην προεκλογική εκστρατεία της Ντόρας Μπακογιάννη και είναι από τα δυνατά κομματικά ονόματα κι από τις λίγες ισχυρές γυναικείες παρουσίες στον κομματικό μηχανισμό, με πολιτικό μέλλον, καθώς είναι και νέα σε ηλικία.

Στο διάστημα, πάντως, που ήταν υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης είχε εκφράσει ενστάσεις σχετικά με τη συλλογική λειτουργία του οργάνου και τη συλλογικότητα των αποφάσεων, κάτι που είναι πιθανό να αποτελεί ακόμη μια αιτία για την παραίτησή της, αν και πηγές από τη Διοικούσα Επιτροπή τονίζουν πως τέτοιες εσωστρεφείς ερμηνείες είναι αυθαίρετες.

Τον προηγούμενο Μάρτιο η κ. Δερμεντζοπούλου είχε μιλήσει στη Voria.gr για τη σημασία της θέσης της ως επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού στη Θεσσαλονίκη.