Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΟΤ: ΦΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΛΟΥΛΗ

Ο Χαράλαμπος Καρίμαλης τόνισε ότι στο υπουργείο Τουρισμού υπάρχει παρουσία απόψεων φιλικών προς το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης αφήνοντας σοβαρές αιχμές κατά του γενικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, Κωνσταντίνου Λούλη.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει στο υπουργείο Τουρισμού παρουσία απόψεων φιλικών προς το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών», σημειώσε χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Σημειώνεται πως ο Κωνσταντίνος Λούλης, νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού, έχει κατηγορηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σε πρόσφατο βιβλίο του εξυμνεί την επτάχρονη δικτατορία και αναφέρει ότι είχε προσωπικές σχέσεις με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Απαντώντας στους επικριτές του, ο κ. Λούλης τόνισε ότι το βιβλίο του συνιστά μια ψυχρή αποτύπωση των δύο τελευταίων αιώνων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησής του

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

παρακαλώ να αποδεχτείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΕΟΤ. Κρίνω την παραίτησή μου επιβεβλημένη, καθώς αυτή τη στιγμή, μετά από πολιτική επιλογή της κυβέρνησής σας, υπάρχει στο υπουργείο Τουρισμού παρουσία απόψεων φιλικών προς το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Θεωρώ ότι τέτοιες απόψεις δε συνάδουν ούτε με τις δημοκρατικές μου απόψεις και αξίες ούτε με το πνεύμα της τουριστικής ανάπτυξης, που απαιτεί συναινέσεις και συνεργασίες ούτε με τα ιδεώδη του ελληνικού Τουρισμού, που δεν είναι άλλα από το Φως, το Χαμόγελο και τη Φιλοξενία.

Όπως σας είχα ενημερώσει, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού και της ανάγκης για απρόσκοπτη συνέχεια των λειτουργιών του ΕΟΤ, θα παρέμενα στη θέση μου, στην οποία, ειρήσθω εν παρόδω, βρισκόμουν αμισθί λόγω του τιμητικού της χαρακτήρα, θα παρέμενα λοιπόν στη θέση μου, μέχρι τον ορισμό νέου Προέδρου. Όμως μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα η παραίτησή μου καθίσταται αναγκαία, καθώς ο αγώνας κατά της ακροδεξιάς και του φασισμού δεν τελειώνει με τη μη είσοδο του ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή των Ελλήνων.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ο ΕΟΤ, υλοποιώντας τη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού, πρόβαλε την Ελλάδα σε όλη την υφήλιο, με θεαματικά αποτελέσματα, που αποτυπώθηκαν τόσο στις αφίξεις όσο και στα έσοδα.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους υπαλλήλους και τα στελέχη του ΕΟΤ, καθώς και όλους φορείς του Δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε.
Ελπίζω στη γρήγορη αντικατάστασή μου, ώστε να συνεχιστεί ομαλά και απρόσκοπτα η σημαντική προσφορά του ΕΟΤ στον ελληνικό τουρισμό, την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ