Skip to main content

Παρεξήγηση με το «Ελληνικό τμήμα της Λέσβου» λέει η ΜΚΟ μετά τον σάλο

Μέλος της εθελοντικής οργάνωσης η οποία δημοσίευσε αναφορά που κάνει λόγο για «Ελληνικό τμήμα της Λέσβου» τονίζει ότι δεν εννοούν διαχωρισμό.

Διευκρινίσεις για την ανάρτηση με την αναφορά σε «…Ελληνικό τμήμα της Λέσβου», που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, έδωσε ο Ντι Μοχάμεντ Αλί Ζαντάχ, μέλος της εθελοντικής οργάνωσης «MORIA CORONA AWARENESS TEAM».

Η οργάνωση αποτελείται κατά δήλωσή του από μετανάστες και πρόσφυγες που μένουν μέσα στη δομή της Μόριας. Ο ίδιος τόνισε, ότι στόχος δεν ήταν να δημιουργήσουν θέμα, με τη συγκεκριμένη αναφορά, σε «…Ελληνικό τμήμα της Λέσβου», αλλά να καταδείξουν τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στο υπόλοιπο νησί και τη Μόρια, όπου οι συνθήκες είναι πολύ κακές, όπως οι ίδιοι λένε.

«Κανένας δεν θέλει να μείνει εδώ (στη Μόρια) ούτε για μία μέρα, είναι πολύ επικίνδυνο μέρος», όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7.

«Το άρθρο με την επίμαχη αναφορά, γράφτηκε από τον υπεύθυνο ΜΜΕ της οργάνωσης και θα δούμε όπως είπε, αν θα χρειαστεί να το αλλάξουμε ή να πούμε σε όλους τι εννοούσαμε. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσαμε τον «διαχωρισμό» του νησιού.

Σύμφωνα με το μέλος της οργάνωσης, που είναι και ο ίδιος μετανάστης, ο οποίος ζει στη Μόρια με την οικογένειά του και κατάγεται από το Αφγανιστάν, δεν έχουν χρηματοδότηση από καμία πηγή, αλλά έχουν βοήθεια σε αναγκαία υλικά από άλλη οργάνωση, την ελληνική Stand By Me. Σύμφωνα με τον ίδιο, η «MORIA CORONA AWARENESS TEAM» δραστηριοποιείται στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της ΜΚΟ Moria Corona Awareness Team στην αρμόδια Εισαγγελία καθώς όπως αναφέρει, η οργάνωση σε δημοσίευσή της με ημερομηνία 21.05.2020 αναφέρεται στο... Ελληνικό Τμήμα της Λέσβου, αναφερόμενη στο τμήμα του νησιού πλην του ΚΥΤ Μόριας, υπονοώντας πως το έδαφος της δομής δεν αποτελεί ελληνική επικράτεια.

«Επειδή η αμφισβήτηση της αδιαμφισβήτητης εθνικής κυριαρχίας μας αποτελεί ποινικό αδίκημα, ενημερώνουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου καταθέτει σχετική μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία», αναφέρει η Περιφέρεια.