Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΑΡΙΣΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επενδύσεις και εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται στην ατζέντα της συνάντησης Μακρόν- Μητσοτάκη στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο των Ηλυσίων επιβεβαίωσε η γαλλική προεδρία.

Η κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν, «για να συζητήσουν το σύνολο των ευρωπαϊκών και διμερών θεμάτων, καθώς και εκείνων που σχετίζοντα με την ανατολική Μεσόγειο».

«Η Γαλλία βρισκόταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως και στο εξής για να συνοδεύσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις...Είναι σημαντική για την Ευρωπαϊκή Ενωση και την περιοχή η ενίσχυση αυτής της πολιτικής, οικονομικής και στρατηγική σύμπραξης», αναφέρει η γαλλική προεδρία.
 
Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη «θα είναι η πρώτη διμερής επίσκεψη...μετά την κατά παράδοσιν επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο», τονίζεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.

Yπενθυμίζεται ότι στις 29 του μήνα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει ταξίδι του στη Χάγη, όπου θα τον υποδεχθεί ο Μαρκ Ρούτε.Και στις τρεις συναντήσεις ο πρωθυπουργός θέλει να συζητήσει μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις που οι θεσμοί ζητούν εδώ και καιρό και η κυβέρνηση έχει στο άμεσο πρόγραμμά της.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ, θεωρεί ότι η ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας θα μετρήσει για τη στάση των μεγάλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των μεγάλων διεθνών οργανισμών, εφόσον τα ελληνικά αιτήματα «τεθούν στο σωστό χρόνο και υποστηρίζονται από το σωστό σχέδιο». Μεταξύ αυτών βεβαίως και το αίτημα για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ