Skip to main content

Πάρκινγκ δημαρχείου: Τη διοικητική αποβολή της εταιρείας αποφάσισε το Δ. Σ.

Το θέμα της διοικητικής αποβολής της εταιρείας από τον υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων στο δημαρχιακό μέγαρο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

Στη διοικητική αποβολή της εταιρείας «ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ» προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά το πράσινο φως που άναψε τα ξημερώματα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το θέμα της διοικητικής αποβολής της εν λόγω εταιρείας από τον υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων στο δημαρχιακό μέγαρο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με 23 υπέρ, 9 λευκά, 4 κατά και μια αποχή.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η νομική εκπρόσωπος της «ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗΣ» σημείωσε ότι η εταιρεία ουδέποτε αρνήθηκε να παραδώσει τον σταθμό αυτοκινήτων.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας υπογράμμισε ότι «η ομαλή μετάβαση, όπως ισχυρίστηκε η εκπρόσωπος της εταιρείας και η οικειοθελής παράδοση του σταθμού, θα μπορούσε να είχε γίνει εάν ο ένας παραχωρησιούχος συνεννοούνταν και μεταβίβαζε την άδεια λειτουργίας στον επόμενο, κάτι που προφανώς δεν έγινε». Όπως είπε, ούτε για τον δήμο είναι ευχάριστη αυτή η διαδικασία διοικητικής αποβολής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος δημοτικοί σύμβουλοι αποκάλυψαν ότι έλαβαν το απόγευμα εξώδικο από την εταιρεία που ανακηρύχθηκε νέος ανάδοχος του πάρκινγκ, στο οποίο επισημαίνονταν ότι το μίσθιο δεν έχει παραδοθεί. Μάλιστα όπως σημειώνεται στο εξώδικο ο δήμος δεν έπραξε τα νόμιμα, «να αποβάλλει την κάτοχο και να ευρίσκεται σε θέση παράδοσης του χώρου στο νέο ανάδοχο κατόπιν δημοπράτησης».

Μάλιστα, αρνητικά σχόλια σε συμβούλους της αντιπολίτευσης προκάλεσε η αναφορά του νέου αναδόχου στο εξώδικο ότι «οιαδήποτε ψήφος αρνητική στη διοικητική διαδικασία αποβολής της «ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗΣ» είναι καταφανώς αντίθετη στα συμφέροντα του δήμου».